Virus informàtic en un vídeo dels miners atrapats a Xile




PandaLabs, el laboratori antimalware de Panda Security-The Cloud Security Company-, ha descobert un nou codi maliciós, Banbra.GUC, que utilitza com a ganxo un vídeo sobre el rescat dels miners xilens atrapats en una mina des de fa algunes setmanes. Es tracta d'una nova variant d'una família de troians bancaris, Banbra, que va aparèixer per primera vegada durant l'any 2003.

Banbra.GUC està dissenyat per robar dades de l'usuari quan visita les pàgines de certes entitats bancàries, com el Banc Santander o el Banc do Brasil. Quan és executat en un equip, aquest troià mostra a l'usuari el vídeo, però al mateix temps comença a realitzar accions malicioses. En concret, aquest troià és del tipus bancari i està dissenyat per capturar contrasenyes d'accés a serveis de banca en línia. Entre les entitats afectades, hi ha el Banc Santander o el Banc do Brasil. Quan l'usuari visita alguna de les pàgines dels bancs assenyalats, Banbra.GUC descàrrega uns executables que simulen ser la pàgina en qüestió.

Quan l'usuari introdueix les seves dades, aquest executable es tanca tornant a l'internauta a la pàgina real del banc. Després, el troià envia la informació robada al seu creador a través de correu electrònic. Aquests troians solen distribuir-se per correus electrònics o xarxes socials amb links.
Font e-noticies.