ELS OSCARS 2011



La gala dels Oscars 2011 han estat una de les més previsibles dels últims anys La gala dels Oscars 2011 ha estat una de les més previsibles dels últims anys. Semblava Eurovisió, quan més o menys se sap a on aniran els vots. L'únic dubte era saber què pel.lícula seria la guanyadora: El discurs del rei o la xarxa social. Finalment va ser la primera la que va provar el millor tros del pastís, portant-quatre premis, tots importants. La segona, que per a molts mereixia més, es va conformar amb tres guardons: guió adaptat, banda sonora i muntatge.

Els Oscars d'interpretació estaven cantats. Colin Firth, amb el seu rei Jordi VI, va fer bons els pronòstics i es va endur un premi que, d'altra banda, era merescut. Va agrair el guardó com si l'hi esperés. Per cert, sense tartamudejar com el seu personatge. Seriós, educat ... com a bon cavaller anglès. Firth era massa rival per al nostre Javier Bardem, que no va aconseguir el seu segon Oscar. L'actor espanyol sí que va deixar la foto de la nit al desfilar a la catifa vermella i Penélope Cruz. Agafats de la mà. Sempre hi ha un moment rosa a aquestes gales.

Com millor actriu es va reconèixer a Natalie Portman. La seva Cigne negre bé s'ho valia. Un altre Oscar cantat. I merescut, sens dubte. "És una pena no poder compartir aquest premi amb la resta de nominades", va dir una Portman radiant. Gran premi per a una sorprenent pel lícula.

The fighter va tenir també dos caramels dolços. Els assaborir Melissa Leo i Christian Bale, que es van dur als Oscar com a millors intèrprets de repartiment. També dos premis sense discussió, sobretot el de Bale. Per cert, cap llàgrima en els discursos. El que s'ha dit: tot previsible, res emotiu ...
'Origen', l'altra guanyadora

La resta de la gala va deixar com a gran vencedora a origen. La cinta de Christopher Nolan es va portar quatre Oscar (fotografia, so, muntatge de so i efectes especials) deixant molt bon sabor de boca. És una de les pel lícules més originals que s'han vist en els últims temps i mereixia un reconeixement de categoria.

Mentrestant, la mexicana Biutiful també va perdre l'Oscar com a millor pel lícula de parla no anglesa. L'hi va arrabassar la danesa En un món millor. Cal destacar també el reconeixement per la cinta animada Toy Story 3 (millor pel lícula d'animació i millor cançó). Alguns pensen que es mereixia més.

La gala, insistim, va ser previsible pel que fa al repartiment de premis però també en el seu desenvolupament. La parella de presentadors, Anne Hathaway i James Franco, va complir. Sense més. Ella, molt millor que ell, es va mostrar més natural i divertida. Franc passava per allà i ni el seu somriure murri li va salvar. Va faltar humor (si us plau, Billy Cristal, torna) i una mica d'espectacle (encara hi ha crisi). Amb tot, va millorar el nivell de la gala de l'any passat. Esperem que aquesta tendència a l'alça es repeteixi el 2012.
font:20minutos.com