Ofiuco, el nou signe zodiacal.



Astrònoms assenyalen que a causa de la precessió de l'eix de la Terra, els signes zodiacals s'alteren al punt que gairebé tots estaríem vivint la destinació (astrològic) d'una altra persona, introdueixen Ofiüc, el signe de l'alquimista, l'home amb la serp en el cel

Circula per internet un meme relacionat a un nou signe zodiacal, (que en realitat és un vell signe zodiacal: Ofiüc, el signe tretze utilitzat per Nostradamus) el qual ha estat ressuscitat per alguns astrònoms, per reforçar la seva impressió que l'astrologia es construeix sense cap rigor. Aquest nou signe, més el moviment de l'eix de la Terra conegut com precessió, alterarien radicalment la concepció que es té de l'astrologia passant d'un sistema duodecimal a un sistema de tretze signes o arquetips a través dels quals es mou l'home com a reflex l'univers És possible que tota la teva vida vas creure que eres Capricorn, quan en realitat eres Sagitari, adoptant els atributs de la cabra amb cua de dofí quan teu origen era el centaure? (I com sol succeir en aquestes dimensions mentals alguns ara estan dient "amb raó" o "ho sabia", identificant-se amb el seu nou signe). (Encara que moltes persones podrien patir de manera exponencial aquest astre desencantament que descriu genialment una cançó dels Magnetic Fields, que diu "Sota I Your say really love you anymore 'Cos I'veu read your horòscop' ... o lamentant d'haver-se tatuat un escorpí al braç).

Es generarà una massiva crisi d'identitat? ¿O es tracta només d'una mica de tàctica de guerrilla des de la cúpula científica, que ataca un conociemiento mil.lenari que es regeix per un altre tipus de paradigma i el qual amenaça la seva estreta visió del món?

Tenint en compte que el signe astrològic és determinat per la posició del Sol relativa a una sèrie de constel, Joe Rao, del popular lloc d'astronomia Space.com (citat a MSBC) escriu que el moviment de precessió de la Terra, causat per la atracció gravitacional que ejerece la Lluna a l'equador de la Terra, ha fet que actualment les constel associades amb els signes del zodíac estiguin gairebé un mes desfasades. Aparentment això es basa en càlculs del Minnesota Planetarium Society.

A això s'hi afegeix la inclusió del signe Ofiuco (una constel que acull una estrella que està tot just a 6 anys llum de la Terra) també anomenat el Serpentari, el portador de la serp, el caminant del cel amb la serp del coneixement? ... metge-alquimista, relacionat amb Imhotep i amb Esculapi, el signe de l'home i del viatge xamànic del renaixement, el qual hauria estat desposseït del sistema zodiacal original basat en el 13 (davant la preferancia babilònica pel 12, els maies, per cert , basaven les seves sistema en 13) i que s'ha tornat a incloure en aquest revisionisme d'alguns astrònoms, segons càlculs dels efectes de la precisió en la relació de les constel amb el Sol D'aquesta forma les persones que van néixer entre el 29 de novembre i el 17 de desembre van néixer amb el Sol en Ofiüc, el que sigui que això signifiqui (els escorpins ara es limiten al període del 23 al 29 de novembre). Curiosament, segons la cartografia celeste, el Sol travessa durant mig dia la constel Cetus, la balena què podríem dir de les persones que neixen en aquestes hores? És Cetus també un signe zodiacal, segons aquesta concepció?

Si tu ets una d'aquestes persones que vas néixer entre el 29 de novembre i el 17 de desembre-el temps de l'home amb la serp-segons una síntesi horòscop digital, ets un bon intèrpret de somnis, tens talent premonitori, atreus bona sort, tens alts ideals i busques el coneixement, tens una passió natural per l'alquímia i la sanació, t'agraden els colors brillants, et número és el dotze i podries ser un bon arquitecte (com Imhotep). Segons el psiconauta de l'ocult, Steve Wilner, Ofiuco està relacionat amb l'alineació amb el centre de la galàxia, en estar alineat amb l'esquerda de la Via Làctia a prop del solstici d'hivern.

A l'entrada de Wikipedia de Ofiuco es diu: També es fa referència a aquesta constel en el vaticini de Nostradamus, en la qual se'l relaciona amb profecies per a la data de 2012. Aparentment Nostradamus, en l'anomenat Llibre Perdut, va parlar d'aquesta constel com el signe secret, el qual definiria el moment de l'Apocalipsi. Té aquesta aparició viral de Ofiuco en el mainstream mitjana una misteriosa relació amb una agenda apocalíptica o simplement es tracta d'una maniobra per alimentar una crisi massiva d'identitat i fomentar així la confusió que per a alguns ha estat històricament rendible?

Algunes persones han pres aquesta onada informativa com una campanya anti astrologia, un coup des de la ciència. Curiosament fa unes setmanes sortia un estudi científic que sembla provar que el moment en què es neix afecta el comportament d'una persona, cosa que ha estat anomenat biologia estacional, i que els astròlegs van veure com una comprovació de la validesa de la seva disciplina (encara que aquest estudi només determina que les condicions de llum en què es neix afecten la conducta i l'humor a llarg termini). Ara aquesta revelació, desencadenada per les declaracions de Park Kunkle, membre del Minnesota Planetarium Society, a Minneapolis Star Tribune, i replicades pel mainstream dels mitjans semblen deixar malparada a l'astrologia.

No obstant això, els astròlegs han sortit a l'aguait defensant la seva disciplina, dient que l'astrologia occidental "es basa en el zodíac tropical, que està basat en les estacions, no en els signes", això segons l'astròleg Jeff Jawer, que afegeix que només les persones que segueixin el zodíac sideral haurien de tenir en compte la precessió de la Terra, en el zodíac tropical els signes són fixos, per la qual cosa tu signe no hauria canviat. La ciència podria estar ignorant la "ciència" en què es basa l'astrologia, com adverteixen en un bloc del Washington Post, en el qual es diu que els punts de referència no són les estrelles: "són els equinoccis i els solsticis que fan entre si els quatre punts cardinals que determinen els signes. Les estrelles només ens ajuden a localitzar aquests punts que determinen els signes ".

La popular astròloga Susan Miller li va dir a ABC que aquesta situació és ridícula "Sabíem d'això (la precessió) des de fa anys. Les constel no suggereixen el que ha de venir, són els planetes! Les constel.lacions són un instrument de mesura ".

Més enllà d'aquest anunci, una forma d'entendre el zodíac podria ser com un mapa simbòlic, un mapa dels cicles i processos de l'ésser humà com a mirall de l'univers. Com un mirall màgic en el qual l'home projecta la seva conscient i el seu inconscient col.lectiu i, en aquesta operació màgica, el zodíac reflecteix la seva consciència sota certs patrons. Per aquesta raó, l'astrologia i els seus signes poden concebre com un diagrama de psicologia còsmica a través del qual els iniciats de l'antiguitat estudiaven als arquetips de la ment humana i les diferents qualitats de l'home en el seu flux constant i en la seva interrelació amb el cosmos, el sistema de 12 signes i les qualitats específiques de cada un són definits a través de coneixements esotèrics que busquen reflectir de la millor manera l'harmonia de l'univers tant matemàtica com simbòlicament. En aquest sentit es pot dir que més que ser el paràmetre del Sol, les constel del zodíac són el paràmetre de l'home (però en l'home hi ha el Sol).

El nou zodíac quedaria així:

Capricorn: Gener. 20 - 16 febrer

Aquari: 16 febrer - 11 març

Peixos: 11 març - 18 abril

Àries: 18 abril-13 maig

Taure: 13 maig - 21 juny

Gemini: 21 juny - 20 juliol

Cancer: 20 juliol - 10 agost

Llegeixo: Agost. 10 - setembre. 16

Verge: setembre. 16 - 30 octubre

Lliura: 30 octubre-23 novembre

Scorpio: 23 novembre - 29 novembre

Ofiuco: 29 novembre - 17 desembre

Sagittarius: desembre 17 - gener 20

El nou model del zodíac podria generar psicosi massiva?

"Els antics creien que la teoria que l'home havia estat fet a la imatge de Déu devia ser entesa literalment. Mantenien que l'univers era un gran organisme no de forma diferent al cos humà, i que cada fase i funció del cos Universal tenia una correspondència en l'home. La més preciosa Clau de la Saviesa que els sacerdots comunicaven als iniciats era el que deien la 'llei d'analogia'. D'aquesta manera, per als antics, l'estudi dels estels era un ciència sagrada, ja que veien en els moviments dels cossos celestes l'activitat sempre present del Pare Infinit ". -Manley P. Hall, The Secret Teachings of All Ages