SOCOM: Special Forces per a PlayStation 3



La història de la campanya es situa al sud-est asiàtic, amb una revolució que esclata a les mans dels Naga, i que agafarà per sorpresa les forces pacificadores que es troben a la zona, a les que haurem d'ajudar a escapar. Per a ells comptarem amb un oficial especialista que costat del seu equip reclutarà a altres membres per a la missió, arribant a formar-se un grup de cinc persones a qui podrem donar ordres i amb els que haurem d'evitar que la situació es vagi de les mans i degeneri en un conflicte de conseqüències mundials. Una de les curiositats és que segons per on juguem la nacionalitat dels membres d'aquest equip canviarà, i vam poder veure com en l'uniforme dels soldats en la versió que vam veure apareixia la bandera d'Espanya, cosa que serà igual per a totes les versions europees del joc.

Encara que en la primera missió només som tres soldats, ja en la segona es ens uneixen dos supervivents coreans, un d'ells una dona experta en reconeixement i sabotatge. Ella protagonitzarà les missions d'infiltració i sigil, i és un contrapunt que s'agraeix amb la resta d'un títol en el qual predomina l'acció. Amb ella haurem d'entrar en diverses instal.lacions per sabotejar o robar informació, preparant el terreny a la resta de l'equip, per al que ens mourem entre les ombres, llançarem objectes per distreure els enemics, farem ús d'armes amb silenciador i acabarem amb aquests per l'esquena de diferents maneres, auchillándoles, estrangulació o trencant-li el coll. També caldrà amagar els cossos de les nostres víctimes perquè no els trobin els seus companys, i com ens va dir Travis Steiner, en cas de ser descoberts les coses se'ns complicaran molt, i fins i tot en algunes missions en les que haurem de seguir a un objectiu concret, el donar l'alarma pot malbaratar la missió.

Vam poder veure un exemple d'aquest tipus de fases i sembla que la cosa promet, al que ajuda el treball que s'ha fet amb la intel ligència artificial dels enemics, que sembla estarà bastant acurada. Però en aquest joc predomina sobretot l'acció, encara que des d'un punt de vista estratègic i en equip. Per això s'ha elaborat un sistema d'ordres i comandes el més intuïtiu possible, que no sigui massa complicat i que no costi assimilar. Podrem indicar als nostres companys que es desplacin a on vulguem i que prenguin certes posicions, ja sigui atacant o esperant a la nostra senyal per entrar en acció. Això permetrà abordar les situacions de diferents maneres, i fins i tot en algunes circumstàncies que ens veiem desbordats pel curs dels esdeveniments haurem de retrocedir i tornar a pensar una estratègia d'atac, però sempre tenint en compte que som un equip.