YOUTUBE CREA UNA "ESCOLA"



El portal de vídeos més popular d'Internet, YouTube, ha modificat la seva normativa per combatre a la seva web l'ús il.legítim de continguts protegits per drets d'autor yha llançat una "escola" per reformar la conducta dels pirates informàtics.

A partir d'ara, YouTube requerirà a qualsevol usuari que rebi una "notificació de drets d'autor" per aprofitar-se de l'obra d'altres en algun dels seus vídeos que assisteixi a la YouTube Copyright School.

Hem trobat que en alguns casos aquesta norma general no sempre porta al resultat correcte

Aquest escola virtual és realment un vídeo de menys de cinc minuts en què els personatges de dibuixos animats de Happy Tree Friends creats per Mondo Mitjana s'encarreguen comptar amb poques paraules l'espectador en què consisteix la propietat intel lectual i com funciona la llei que vetlla per seu compliment.

Al final de la gravació, que pot seguir subtitulada en nombrosos idiomes-l'espanyol entre ells-l'alumne serà sotmès a un qüestionari per comprovar que ha prestat atenció i ha entès el missatge del vídeo. En el cas que "el pirata" passi l'examen podrà tornar a pujar vídeos a YouTube, segons ha informat la companyia al seu bloc.

YouTube ha redissenyat el seu centre d'ajuda sobre drets d'autor per facilitar el coneixement de l'usuari sobre què continguts pot pujar sense problemes a la pàgina. L'empresa a més introduir canvis en la seva política per a cancel lar comptes d'usuaris que infringeixin repetides vegades les lleis de copyright, que fins ara eren clausurades després d'acumular tres notificacions de comportament il.lícit.

"Hem trobat que en alguns casos aquesta norma general no sempre porta al resultat correcte", es va assenyalar a la web i alhora ha explicat que amb aquest sistema no prescrivien les penalitzacions, alguna cosa que era injust amb usuaris que després d'un començament erràtic haguessin corregit la seva conducta i fossin posteriorment denunciats sense motiu.

"Avui començarem a eliminar els historials d'infraccions de comptes en certes circumstàncies després que es completi amb èxit la 'YouTube Copyright School' i es provi una trajectòria a llarg termini de bon comportament. La caducitat de les notificacions no està garantida", va indicar YouTube.

Font:20minutos.com