Fumar afecta a la nostra fertilitat



És molt curiós com la gent que fuma sap que fumar és dolent per la salut i que és causant d'un gran número de morts ja que ocasiona càncer, malalties respiratòries i cardiovasculars però ... poques persones saben que afecta tant a la nostra fertilitat.

Pel que fa a l'embaràs ja hi ha més consciència que afecta d'una manera important a la salut del nadó i així hi ha moltes dones que, almenys, deixen de fumar o fumen el mínim durant l'embaràs i la lactància.

Un dels principals problemes que ocasiona el tabac és que el seu contingut en alquitrà i nicotina juntament del monòxid de carboni que ens aporta, ocasionen que disminueixi la nostra capacitat d'oxigenar adequadament.

L'home que fuma un paquet de cigarrets o més al dia pot tenir una pobra qualitat d'esperma. Això es refereix en quant a quantitat d'espermatozoides i quant a la seva motilitat. Diríem que "són menys i amb menys energia ".

Les dones poden veure afectada tant la seva fertilitat com la seva salut hormonal. El fet que cada vegada hi ha més dones que fumen i que ho fan des de més jovenetes només fa que agreujar el problema. El tabac sembla ser un dels "col.laboradors" en molts desequilibris hormonals femenins.

Segons estudis de la universitat de Califòrnia, Estats Units, les parelles que fumen tenen quatre vegades menys possibilitats de no concebre un fill.

I al final, fins i tot ja aconseguit l'embaràs, els riscos d'avortaments espontanis o complicacions sempre és més alt si som fumadors.