Google lluita contra Microsoft, Apple i Oracle

El director del departament legal de Google, David Drummond, ha acusat a Microsoft, Apple i Oracle de "orquestrar una campanya hostil" d'adquisició de patents per frenar l'èxit del sistema operatiu Android, segons va publicar al bloc de la companyia.
L'executiu de l'empresa californiana va afirmar que aquests tres gegants tecnològics, juntament amb altres entitats, es van posar d'acord per comprar patents de les empreses de programari Nortel i Novell "per assegurar-se que Google no les aconsegueixi".
Estan intentant fer més car als fabricants utilitzar Android Segons Drummond, la finalitat del pla és cobrar-li a Google 15 dòlars per cada dispositiu Android que surti al mercat en concepte de dret d'ús de tecnologia patentada.
"Un intent per fer més car als fabricants utilitzar Android (que nosaltres proveïm sense càrrec) que Windows Mobile", va explicar Drummond.

Des del seu debut el 2008, Android ha crescut fins a esdevenir el sistema operatiu més popular del món per a smartphones amb una quota de mercat d'un 48 per cent, segons dades del segon trimestre de l'any de la consultora Canalys.
"Més de 550.000 dispositius Android s'activen cada dia a través d'una xarxa de 39 fabricants i 231 distribuïdors", va apuntar el directiu de Google.
"Les patents tenien com a objectiu incentivar la innovació però últimament estan sent usades com a armes per aturar", va declarar.
Drummond va indicar que el desenvolupament d'un telèfon d'alta gamma podria implicar al voltant de 250.000 reclamacions de patents i que els competidors volen "imposar una taxa".

"En lloc de competir traient noves característiques o aparells, ho fan litigant", va manifestar el directiu que va considerar aquesta estratègia com "anticompetitiva" i va alertar que s'estava formant una bombolla en el mercat de les patents.
"La victòria de Microsoft i Apple (a la subhasta) per la llista de patents de Nortel per 4.500 milions de dòlars va ser gairebé cinc vegades més gran que el preu estimat abans de la licitació de 1.000 milions", va observar Drummond, que espera que aquestes adquisicions siguin investigades per les autoritats de la competència als EUA
Microsoft, Apple i Oracle no s'han pronunciat encara davant les acusacions del directiu de Google.