Saps que és el 'Vol 815 d'Oceanic'?

Tal dia com avui, fa set anys, s'estavellava en algun punt del Pacífic el vol Oceanic 815, amb 324 passatgers a bord. Hi havia enlairat de Sidney aquest 22 setembre 2004 amb direcció a Los Angeles, però mai va arribar al seu destí. Va caure al costat d'una illa a les sis hores de vol. Només van sobreviure 71 passatgers.

Aquest fictici accident aeri, que mai es va produir en la realitat, és l'inici d'una de les sèries de televisió amb més seguidors dels últims anys: Lost (Perduts). Avui, centenars de fans han recordat aquest moment a Twitter, fent Trending Topic mundial (tema del moment) el seu número de vol.

Per als guionistes de la sèrie, el vol va servir com a fil conductor de l'argument, com a leitmotiv per introduir les diferents trames i per anar resolent els misteris que guardava l'illa. La cadena d'emissió de Lost, l'ABC, el va convertir en una icona i fins i tot va crear una falsa pàgina web de la suposada aerolínia, www.oceanic-air.com (avui donada de baixa), per promocionar la sèrie.

Set anys i sis temporades de Perdidos després, podem viure aquest accident des de tots els punts de vista, gràcies a un elaborat vídeo penjat a YouTube, en què apareixen els diferents personatges de l'avió i de l'illa. Gaudiu:
El Vol 815 d'Oceanic Airlines era un vol programat des Sidney, Austràlia a Los Angeles, Califòrnia, Estats Units, en un Boeing 777 propietat d'Oceanic Airlines. Sota misterioses circumstàncies, el 22 de setembre de 2004, l'avió, portant a 324 passatgers a bord, es va desviar del seu curs original i va desaparèixer en l'Oceà Pacífic.

Dos mesos després, es van trobar unes restes que presumptament eren del Vol Oceanic 815 en la Fossa Sunda, en l'Oceà Índic, prop de Bali, i tots els passatgers van aparèixer morts. No obstant això, les restes descobertes eren en realitat un muntatge. El veritable avió va patir un trencament en l'aire i es va estavellar en una illa que no estava en els mapes, amb més de 70 passatgers sobrevivint a l'accident. Mesos més tard, sis dels supervivents van aconseguir escapar de l'illa i van passar a conèixer-se com els Sis d'Oceanic.
Hi havia 324 passatgers a l'avió incloent la tripulació. ("One of Us") Frank Lapidus va dir que ell havia d'haver pilotat el Vol Oceanic 815 aquest dia, però Seth Norris el va substituir perquè Lapidus es va adormir. ("Confirmed Dead")

Alguns dels números d'assentament dels passatgers han estat revelats durant la sèrie, i sovint els números del seient d'un personatge important conté algun dels Nombres.



Altres números dels seients han estat revelats en pàgines web patrocinades per ABC, com la de Oceanic-air.com, encara que aquesta informació pot considerar-se no-canònica.

Al sobreviure 71 persones a l'accident (1 del morro, 48 de la secció mitjana, i 22 de la cua), això deixa la taxa de supervivència de l'accident al 21.9%.