MOR EL REY DEL POP


El cantant nord-americà Michael Jackson s'ha mort anit als cinquanta anys a Los Angeles d'una aturada cardíaca. Els serveis mèdics van acudir a casa seva a quarts de deu del vespre (hora catalana) alertats per una trucada. Van trobar Jackson inconscient i que no respirava. Després de provar de reanimar-lo sense èxit el van portar a l'hospital (vídeo), on s'ha mort. Centenars de seguidors s'han aplegat a l'entrada de l'hospital (vídeo).

Jackson havia anunciat enguany que tornaria a l'escenari, i, de fet, ja tenia programats cinquanta concerts d'una gira que havia de començar el 13 de juliol a Londres i que ja tenia totes les entrades exhaurides. Vegeu aquest vídeo de la BBC sobre la seva vida.

El 'rei del pop'

Michael Jackson va néixer el 29 d'agost de 1958 a Gary (Indiana, EUA). Tenia quatre germans, amb els quals va formar el grup Jackson Five (vegeu-ne aquest documental de la BBC). Amb els Jackson Five, Michael va pujar per primera vegada en un escenaris quan tenia nou anys.

No va ser fins l'any 1972 que Jackson va debutar en solitari, deu anys abans de 'Thriller' (vegeu el videoclip del senzill del disc), un disc molt venut: més de 65 milions d'exemplars a tot el món.

L'any 1983 Jackson va popularitzar el moonwalk (vegeu-ho en aquest vídeo, interpretant Billie Jean), un pas de ball amb la punta dels peus, com si reculés. Onze anys després, l'any 1994, es va casar amb Lisa Marie Presley, la filla d'Elvis Presley, però es van divorciar al cap de dos anys. Jackson es va tornar a casar, amb Debbie Rowe, amb la qual va tenir dos fills. En tota la seva carrera ha guanyat tretze premis Grammy, el primer el 1979 amb l'àlbum 'Off The Wall', i ha venut al voltant de set cents cinquanta milions de discos.