Osona Comarca gestionarà Canal Català Osona, l’antiga TVO



Aquest dimecres, a la seu central de Canal Català a Sant Just Desvern, s’ha signat un acord segons el qual Osona Comarca es fa càrrec de la gestió de Canal Català Osona. Això significa que, a partir d’aquest novembre i des de l’edifici Multicines Sucre de Vic, es conforma una oferta única a la comarca, de mitjans de comunicació, ja que englobarà premsa (Osona Comarca), ràdio (Ràdio Vic) i televisió (Canal Català Osona).

Canal Català I Osona Comarca de Mitjans de Comunicació van signar aquest dimecres un conveni segons el qual la segona es farà càrrec de la programació i gestió de Canal Català Osona. Tot i que hi va haver contactes mesos enrera, les converses per arribar a un acord es van iniciar les darreres setmanes i es van concretar ràpidament en aquest conveni, perquè des del primer instant van coincidir voluntats, necessitats i esperit de servei al país. Capitalitzar les sinergies de diferents mitjans de comunicació és, en aquests difícils moments econòmics, la millor aposta per garantir la consolidació d’uns projectes que estan clarament definits i que signifiquen un compromís amb el territori i la seva gent. Les possibilitats informatives i de comunicació que aporta aquesta comunió de mitjans: premsa (Osona Comarca), ràdio (Ràdio Vic) i televisió (Canal Català Osona) fan que es conformi una oferta única i inigualable a Osona. Aquest acord comporta el trasllat de les instal·lacions d’Osona Comarca i Ràdio Vic a la seu de Canal Català Osona a l’edifici del Multicines Sucre de Vic, ocupant el mateix espai que en el seu dia van inaugurar La Marxa i Televisió d’Osona (TVO).

LÍDERS AL TRIANGLE OSONA, EL RIPOLLÈS I LA GARROTXA
Aquest conveni amb Canal Català ha facilitat que Osona Comarca de Mitjans i Comunicacions del Ripollès, el grup mediàtic que aglutina el setmanari El Ripollès, Ràdio Ripoll i Televisió del Ripollès, hagin acordat treballar conjuntament tant en l’àmbit informatiu com en el mercat publicitari, això vol dir que la suma de mitjans conforma una oferta tremendament sòlida i inabastable per cap altra grup de mitjans de comunicació local. Cal destacar que la nova distribució de senyal televisiva que ha forçat la implementació de la TDT ha comportat que avui Televisió del Ripollès (una de les emissores locals amb millor ‘share’ de tot Catalunya) sigui un canal més per a les llars de la Garrotxa. En l’àmbit radiofònic l’oferta és semblant, perquè Ràdio Ripoll també es sintonitza a la Garrotxa. Vol dir que tant en ràdio com en televisió s’obren nous horitzons per plantejar programació oberta i simultània per a les tres comarques.

CANAL CATALÀ
Osona Comarca de Mitjans de Comunicació gestionarà 10 hores diàries de la programació de Canal Català a la nostra comarca, la resta d’hores s’emetrà la programació pròpia de la cadena. CANAL CATALÀ és el grup privat de comunicació àudio-visual amb més presència a tot el Principat després de rebre les llicències de TDT local privada.
El projecte de GRUP CANAL CATALÀ que es posiciona per davant de grans grups de comunicació, és la materialització d’una aposta per la proximitat, la pluralitat de continguts, la qualitat i la catalanitat. CANALCATALÀTV en la seva nova etapa digital vol enfortir el model de televisió que preserva les essències de la televisió local catalana aprofitant les sinergies i l’experiència de les televisions associades: CANAL CATALÀ BARCELONA, CANAL CATALÀ LLEIDA, CANAL CATALÀ GIRONA-PLÀ, CANAL CATALÀ TARRAGONA, CANAL CATALÀ VALLÈS, CANAL CATALÀ VALLÈS ORIENTAL, CANAL CATALÀ CENTRAL, CANAL CATALÀ BERGA, CANAL CATALÀ OSONA, CANAL CATALÀ ANOIA, CANAL CATALÀ COSTA BRAVA, CANAL CATALÀ LA SELVA, CANAL CATALÀ EBRE, CANAL CATALÀ ANDORRA i CANAL CATALÀ PENEDÈS-GARRAF.