EL NOU NAVEGADOR D'INTERNET, EL MOZILLA 3.6


La nova versió del navegador Firefox, la 3.6, ja està disponible des d'ahir fins i tot en castellà i català. L'actualització del programa de codi obert que manté la fundació Mozilla millora la personalització de la pàgina, la gestió dels plugins i el suport per a vídeo a pantalla completa, entre altres funcions. El navegador és el segon més utilitzat en internet, per darrere d'Internet Explorer.

Firefox 3.6 es presenta com un navegador un 20% més ràpid que la versió anterior, 3.5, sobretot en temps d'arrencada|engegada i obertura de pestanyes. A més, millora la gestió dels Javascript i inclou un sistema de detecció automàtica de les versions dels plugins que estiguin sempre actualitzats i no rebentin les pàgines en segons quines configuracions de seguretat i millorin l'estabilitat del programa.

Aquesta actualització permet també personalitzar l'aspecte del navegador. Una web, www.getpersonas.com, ofereix milers de fons realitzats per voluntaris de tot tipus de temes.

Una altra novetat és que suporta el nou estàndard web HTML 5, la qual cosa permet reproduir vídeo a pantalla completa sense haver d'afegir programes. Aquesta prestació és una de les més recents novetats de Youtube i ja estava inclosa en Safari i Chrome.

Més com els seus rivals

El navegador de codi lliure --que creguin milers de voluntaris a tot el món-- també afegeix l'opció de completar formularis, que ja tenien els seus rivals, incloent el recordatori de les pàgines web que l'usuari ha visitat recentment.

Firefox 3.6 està disponible per a Windows, Linux i Mac OS i es pot descarregar en castellà de la pàgina www.mozilla-europe.org/es i en català de www.softcatala.org i www.mozilla.org.