Així és el BlackBerry PlayBook, el nou competidor d'Apple i el seu iPad


La companyia canadenca Research IN Motion (RIM) va entrar en el negoci de les pastilles informàtiques amb la presentació del BlackBerry PlayBook, un dispositiu que neix per competir amb l'hegemònic iPad.

< p>BlackBerry PlayBook.

El PlayBook va veure la llum en la jornada inaugural de la fira de desenvolupadors de programari DevCon 2010 de San Francisco i va ser definit pel president de RIM, Mike Lazaridis, com "la primera pastilla professional" destinada a redefinir el mercat dels populars ordinadors portàtils de pantalla multitàctil.

El dispositiu comptarà amb un nou sistema operatiu creat per l'empresa QNX, el BlackBerry Tablet OS, que permetrà "realitzar diverses tasques simultàniament, un alt rendiment multimèdia i una navegació per internet sense riscs", va explicar Lazaridis. L'esperada posada en escena del PlayBook, que durant els dies previs es va dir que tindria per nom BlackPad, es va limitar a uns vídeos promocionals i a la mostra del seu aspecte extern, sense que s'arribés a realitzar cap demostració real de les seves prestacions en directe.

Està previst que el PlayBook surti en venda en EUA a començaments de 2011 a un preu que encara no ha transcendit i que es comercialitzi als mercats internacionals a partir d'abril de l'any pròxim.
20 MINUTOS.COM

Especificacions tècniques

< p>BlackBerry PlayBook.

El dispositiu comptarà amb una pantalla multitàctil de 7 polzades, pesarà 400 grams -300 menys que el iPad-, tindrà 9,7 mil·límetres de grossor i capacitat per reproduir vídeos d'alta definició 1080p.

Estarà integrat amb connexió Wi-Fi encara que la seva primera versió no seran 3 G, una tecnologia que RIM inclourà més endavant, si bé es podrà sincronitzar als telèfons BlackBerry a través de bluetooth i accedir a distància als continguts del mòbil.

El nou aparell acceptarà flaix, HTML5, tindrà 1GB de memòria RAM, un processador d'1 GHz, ports per a connexions HDMI i USB i dues cambres|càmeres, una frontal de 3 megapíxels i una altra de 5.

Més competència

L'arribada de RIM a l'univers de les pastilles informàtiques suposa la consolidació d'un mercat en desenvolupament generat pel iPad d'Apple després del seu llançament el passat mes d'abril i al que s'han anat sumant gradualment dispositius de grans companyies electròniques com Samsung, Toshiba o Dell.

Fins a la data, el iPad porta un clar avantatge sobre els seus rivals i està previst que en finalitzar 2010 totalitzi el 74% del comerç d'aquests aparells, un domini que anirà decaient gradualment encara que els pronòstics indiquen que en 2012 Apple farà encara més d'un 60% de les vendes mundials de pastilles.

La diversitat de mides de pantalla podria convergir finalment en un estàndard de 7 polzades

Igual com Apple, la canadenca RIM compta amb una fidel clientela gràcies a l'èxit del seu BlackBerry, el telèfon intel·ligent més popular en EUA i la segona marca del món després de Nokia, del qual ja s'han venut 115 milions d'unitats, amb especial popularitat a Amèrica Llatina i EUA. Un públic que, en cas de ser seduït pel dispositiu, convertirà al PlayBook en un seriós rival per al iPad i la resta d'aparells del sector en el qual entren cada vegada més participants, molts d'ells amb sistema operatiu Android de Google i els preus del qual fluctuen entre 300 i 600 dòlars.

Samsung va llançar recentment la seva nova pastilla Galaxy Tab amb telèfon inclòs i pantalla multitàctil de 7 polzades, Toshiba va treure el seu Foli 100, amb 10 polzades, i Dell va apostar per una versió més petita amb el seu Streak, amb 5 polzades de pantalla.

La diversitat de mides de pantalla podria convergir finalment en un estàndard de 7 polzades en els pròxims mesos, almenys aquesta és la direcció|adreça que prendrà Dell amb la seva segona versió de Streak, el mateix que ha fet ja Samsung i acaba d'anunciar RIM, i el que es diu que farà Apple amb el seu nou iPad previst per a 2011.

Encara està pendent en cas de saber-se en quin estat es troba el prototip de pastilla d'Hewlett-Packard (HP) amb sistema operatiu Windows 7 que Microsoft va anticipar el gener i del qual va aparèixer aquest mes una filtració en internet de qüestionable fiabilitat. Altres informacions apunten que HP podria llançar la seva pastilla en el primer trimestre de 2011 encara que amb sistema operatiu WebOS de Palm, empresa que va adquirir el passat mes d'abril.