AMUNT SAGALS!


La plaça Major de Roda de Ter ha tornat a ser el marc de la diada castellera del diumenge 26 de setembre al migdia , un altre any la colla carbassa junt amb l'altre colla de la comarca han fet les seves construccions a la trobada de la Festa Major del municipi rodenc.
Els Sagals d'Osona amb un important nombre de camises a plaça han descarregat un 5d7 , un 3d7 aixecat per sota i un 3d7 amb agulla amb solvència. A les rondes de pilars han descarregat dos pilars de 4 d'entrada i un vano de 5 a la cloenda. La bona execució dels castells i el nombre de castellers carbasses han permès també poder fer una bona prova del 4d8 osonenc de cara a les diades importants dels sagals les properes setmanes (12 d'octubre a Barcelona ,17 d'octubre a Sabadell i el 7 de novembre a Centelles per la Diada dels Sagals d'Osona).
L'altre colla a plaça , els Nyerros de la Plana , han fet una actuació de 6 amb el 2d6 com a màxima construcció , el nombre d'efectius grisos ha sigut escàs i la col·laboració a les seves pinyes de nombroses camises carbasses ha permès que els descarreguessin amb seguretat.
Un cap de setmana intens per la colla carbassa , a nivell social participant dels actes de la trobada de ghanesos que va tenir lloc al Sucre el dissabte a la tarda i a Roda de ter aquests diumenge.
Els Sagals han recuperat un bon to de cara al tram final de temporada malgrat no poder participar enguany en l'edició del concurs de castells de Tarragona , degut al canvi de normativa respecte les darreres edicions , han deixat als osonencs i d'altres colles amb castells de 8 assolits fora de l'arena de Tarragona però amb la participació de les dues colles petites de la ciutat amb plaça segura malgrat tant sols fer la gamma de 7. Una queixa forma estesa al món casteller , tant per les normes com per els problemes per l'adquisició d'entrades per públic.

Fotos de Lurdes Lòpez , Begoña Martinez i Sergi Arimany
farcintfaixa@josoc.cat