El Chi y la meditació.


Fa milers d'anys, els mestres taoistes van descobrir els centres de Chi (energia) del cos, mitjançant l'observació interior. Per a això hi havia que apartarel cos dels estímuls externs i meditar, perquè, d'aquesta manera, s'activessin els sentits interns. Mitjançant processos de relaxació mental i física i utilitzant els seus sentits interiors, els mestres van descobrir que algunes parts del cos tenen més Chi que d'altres. Serveixen com|com a punts d'acumulació de nutrients per a uns òrgans|orgues i glàndules concrets. Aquests centres poden rebre el Chi de fonts externes, com a la força electromagnètica, la vibració de la terra, la llum i la freqüència o so de la lluna, el sol i les estrelles. A aquest aliment s'afegeix la Força Universal, sota la forma de la llum vermella i violeta de l'amor incondicional.

Els mestres van descobrir que aquests centres es connecten per formar un circuit que van anomenar Òrbita Microcòsmica. For llavors, no tenien el coneixement que tenim nosaltres de l'electricitat i, apesar de tot, van ser capaços d'accedir al fluix|flux d'energia electromagnètica del cos (CHI).

Els mestres van aprendre a utilitzar la ment i l'ull interior per guiar el Chi per aquest circuit. L'utilitzaven per curar-se ells mateixos establint així la base d'un treball|feina espiritual. Segons anaven desenvolupant els seus sentits interns per distingir i catalogar el Chi depenent de les seves diverses fonts (el sol, la lluna, les estrelles, etc.), van aprendre a absorbir més Chi de cada una d'aquestes fonts per passar-lo al seu cos.

El circuit de l'Òrbita Microcòsmica està format per dos canals principals, als que es crida Gobemadory Funcional. El Canal Gobemador puja des del perineu, passant per l'espina dorsal, fins a la coroneta del cap, per acabar al paladar de la boca. El Canal Funcional va des del perineu fins a la punta de la llengua, passant per la part davantera del cos. Tocant el paladar amb la punta de la llengua, es connecten els dos canals.

L'Òrbita Microcòsmica és com|com a un gran dipòsit de Chi que proveeix de Chi nutritive a la resta del cos. En primer lloc, omple els Canals Extraordinaris o Ancestrals (en total, són vuit els Canals Extraordinaris, sent els dos primers el Gobemador i el Funcional, que formen l'Òrbita Microcòsmica. Aquests alimenten els altres sis). Després, omple losdoce Canals Ordinaris: els sis Yin ylos sis Yang. Els canals Yin i els Yang estan tots connectats amb algun dels òrgans|orgues vitals. Així és com la meditació de l'Òrbita Microcòsmica envia Chi nutritive a tot el cos.

Tot el món ha nascut amb el circuit de l'Òrbita Microcòsmica obert i amb fluix|flux. Fins i tot al pit|si matemo, el Chi d'un fetus flueix per la seva pròpia òrbita Microcòsmica. Després de néixer, aquest camí és lliure i obert, fins que apareix la pubertat, quan el cos estableixi les pressions del canvi hormonal i el desenvolupament físic i les emocions es fan més fortes durant la delicada fase de l'adolescència. L'estrès és un dels principals factors que produeixen els bloqueigs de Chi que apareixen als canals del cos quan s'és adult. En tornar a obrir conscientment l'Òrbita Microcòsmica, aurnentamos l'eficàcia del nostre consurno d'energia i comencem a omplir les pèrdues de Chi.

Com les qualitats espirituals, o virtuts, estan vinculades als nostres òrgans|orgues vitals, la instrucció taoista fa que es restabiezca el cos ffsico i es mantingui sa, com a base del treball|feina espiritual. Quan un òrgan|orgue no rep Chi suficient, pot deteriorar-se el seu estat físic i, alhora, pot resultar més difícil que es manifesti la virtut pròpia d'aquest òrgan|orgue.

El Chi actua com una baula que uneix el cos físic, el cos d'energia (ànima) i el cos d'espfritu, de la mateixa manera, que el combustible del motor d'una embarcació produeix la força que l'empeny per l'aigua. El Chi fa de combustible per a cada un d'aquests tres cossos. El mateix que pot parar-se un vaixell per falta de gasolina, tambíen poden veure's bloquejats el cos, l'ànima i l'esperit per haver-hi baixos d'energia.

Això no vol dir que les persones malaltes siguin incapaces de seguir un creixement espiritual. És més difícil concentrar-se en l'espiritualitat quan la necessitat de salut és gran; però el pro- cesso regenerative pot serde per si una experiència espiritual, si s'accepta sense reserves.
Alquímia interior: treballar amb les emocions i el Chi
En el sistema taoista de l'Alquímia Interior, el treball|feina emocional va de la mà del treball|feina de l'energia. Molts bloqueigs que es produeixen als canals estan creats per emocions negatives o tenen alguna relació amb elles. Amb el Somriure Interior i els Sis Sons Curatius, aprenem a escoltar els nostres cossos i entrar millor en contacte amb les nostres emocions, tant positives com negatives. Adquirir energies virtuoses ajuda a eliminar bloqueigs, millorar la salut i acumular més energia.

A més, en practicar la meditació de l'Òrbita Microcòsmica, podem descobrir tensions físiques en diversos punts importants d'energia. Les tensions físiques són moltes vegades conseqüència d'emocions negatives a què ens aferrem. Quan podem moure el Chi per aquests punts, aprenem a alliberar les seves tensions, la qual cosa ens ajuda a transformar les seves emocions negatives, tornant aquesta energia atrapada al fluix|flux de la vida.

Quan ja hem eliminat les emocions negatives i hem transformat l'energia bloquejada a Chi utilitzable, podem potenciar les qualitats naturals dels òrgans|orgues: les virtuts, que són les energies naturals dels mateixos òrgans|orgues. En altres paraules, quan s'estan manifestant les virtuts, el Chi dels seus òrgans|orgues corresponents està en el seu punt culminant. Aquesta energia pura i natural es converteix en aliment per al refinament i desenvolupament dels cossos de l'ànima i l'esperit.

Si no ens ocupem de nodrir les nostres bones emocions i ens limitem a aportar més energia al cos, podem estar potenciant les nostres emocions negatives, fent-les més poderoses i més difícils de controlar i transformar. Per això és per la qual cosa es corrompen alguns dirigents espirituals: estan encantadoscon el poder i s'obliden de la pràctica diària de refinar el seu Chi i nodrir les seves energies virtuoses. Hem de continuar adquirint virtuts fins que es converteixi en un procés automàtic. Només llavors podrem comprendre de veritat el que significaque cridin a un mestre.

Desenvolupament del poder de la ment

Tots els sistemes de meditació pretenen relaxar la ment i alimentar l'esperit. Quan la mernte està agitada, es desborden les idees i els sentiments, reaccionant abans que res, de vegades de forma exagerada, fent que es dispersi la força vital. Com la ment és tan ocupada amb aquest fluix|flux, no pot donar tota la seva força a cap idea o senti- menteixo, perd agudesa i es dispersa i distreu. Són eomo els llamps|raigs del sol, si estan estesos, donen calor, però si es concentren amb una lent, tenen el poder suficient per cremar un paper. De la mateixa manera, quan tranquil·litzem la ment amb la meditació, aquesta es concentra i enforteix amb el fluix|flux del Chi. És el que anomenem "poder de la ment".

Regeneració del cos físic: Fer-se com un nen per tornar a la Font Original

La base fonamental de la pràctica taoista està en aprendre a conservar l'energia física en nues- tros cossos perquè deixi dedispersarse i debilitar-se com a conseqüència de la influència del món. Una independència espiritual plena requereix que evitem buidem d'aquesta energia pels vaig sentir jo, els, oïdes, el nas i la boca, o per un excés d'activitat sexual. El novici del Sistema Taoista comença amb una àmplia gamma d'exercicis que desenvolupen el cos físic, fent d'ell un organisme sa i eficient, capaç de viure al món i mantenir-se lliure i al marge de les tensions i l'estrès de la vida diària. Un aspira a tornar a un estat infantil d'innocència i vitalitat, per recuperar la Força Original a la qual tenemosderecho pel fet de néixer. Els objectius propis d'aquest nivell són: aprendre a curar-se a si mateix, a estimar-se a si mateix i a estimar els altres.

Exercicis fonamentals:
Conservar l'energia per seguir la llum

El primer nivell dels exercicis es dedica al desenvolupament d'un cos sa, per a la qual cosa pot necessitar-se fins a 12 mesos d'entrenament diligent. Durant aquest procés, aprenem a conden- sar i conservar la nostra força vital mitjançant la meditació de l'Órbila Microcósmica, la pràctica de l'Amor Curatiu, el Somriure Interior, Los Sen Sonidos Curatives i el ChiKung de Cairnsa de Hierro. Aprenem a acumular i refinar la nostra força vital en una Bola de Chi (esfera d'energia) perquè no es dissipi quan estiguem preparats per deixar aquest món. Segons en va envellint un, l'energia vital es va debilitant, produint de vegades malalties i sofriment. L'ús de drogues per combatre la malaltia consumeix tanta força vital del nostre cos que pot donar-se el cas que no quedi suficient energia per seguir la llum primordial (llum clara) cap al CHI WU (la nostra Font Original = Déu) en el moment de la mort. Les pràctiques bàsiques del Tao Regeneratiu asseguren que conservem suficient energia vital per fer aquest viatge.

1. Detenció de la pèrdua d'energia mitjançant la conservació i el reciclatge.
L'Òrbita Microcòsmica és el principal canal de l'energia delcuerpo. En ell hi ha nou obertures. Si aprenem a segellar-les bé quan no les utilitzem, amb aquest simple acte de conservació tindrem immediatament mbs energia. Aquesta Òrbita bàsica s'ensefla amb més detall al meu primer llibre, Desperta l'energia curatwa a través del Tao.

La meditació de l'Òrbita Microcòsmica és el primer pas per assolir aquests objectius, ja que desenvolupa el poder del control de la ment, conésser- va, recicia i transforma el Qi - pronunciat Chi (el terme xinès utilitzat per designar l'energia o força vital) i el dirigeix pels canals primaris d'acupuntura del cos. Si sabem manejar el Chi d'una manera eficaç, aconseguirem controlar millor les nostres vides i, si sabem utilitzar les nostres energies amb saviesa, descobrirem que ja tenim abundància de Chi.

Amb l'Òrbita avançada s'aprèn a connectar amb la font il·limitada d'Amor Universal i treure energfa d'ella: un Orgasme Còsmic format per la unió de les tres fonts principals de Chi a les que té accesoel home (la Força Universal, la Força de la Terra i la Força (Còsmica) del Yo Superior). Aquest proceao és, alhora, energetizante i equilibrante. En prepara un per treballar amb majors quantitats de Chi en els nivells superiors de la pràctica meditativa, especialment per al desenvolupament del cos d'energia.

2.Transformación de l'energia negativa en virtuts: Obertura del cor.
El Somriure interior i els Seis sons curatius són exercicis senzills, encara que poderosos, que ens ensenyen a relaxar i curar els òrgans|orgues vitals i transformar de nou les emocions negatives en una rica font d'energia. Ajuden a obrir el centre del cor i a connectar amb l'il·limitat Amor Universal, millorant dia a dia les influències i facilitant un vehicle per a les virtuts que procedeixen dels òrgans|orgues interns. Els taoistes consideren que el cor és la seu de l'Amor Universal. També és una caldera en la qual es combinen i enforteixen les energies de les nostres virtuts. Mitjançant el Somriure Interior, notaràs com es gene- ran aquestes energies virtuoses des dels seus respectius òrgans|orgues. Llavors les acumularàs al cor perquè es refinin i sc mezelen per formar la compassió, que és la més elevada de totes les virtuts. És un mitjà|medi molt eficaç per potenciar les nostres millors qualitats.

3. Conservació, reciclatge i transformació de l'energia sexual.
Aplicant l'instrución taoista s'augmenta la fortaieza mitjançant la conservació i el reciclatge de l'energia sexual, tal com s'explica als meus dos llibres, Secretes taoistes de l'amor (per a homes) i Amor curatívo a través del Tao (per a dones). Quan s'acumula, l'energia sexual (Chi Ching) es converteix en una increïble font de força que es pot utilitzar individualment o compartir formant parella, pel camí de l'Òrbita Microcòsmica, durant la unió sexual. Amb la pràctica, es pot aprendre a intensificar el plaer sexual individualment i per parelles. L'energi'a sexual acumulada i transformada és un important catalitzador alquímico utilitzat en meditacions superiors. Quan tens energia sexual en abundància, pots connectar amb l'Orgasme Còsmic il·limitat que sent a tota hora el teu Yo Superior, que és l'energia més básics de cada cèl·lula del teu cos.

4, Control i recanalització de la força vital.
Amb els exercicis de Chi Kung de camisa de Hierro i el Tai Chi Chi Kung s'aprèn a alinear l'estructura òssia amb la gravetat per aconseguir un fluix|flux d'energia suau i forta. Si tenim força als músculs, els tendons i la medul·la espinal i la nostra estructura mecànica és bona, podem controlar millor la nostra força vital. El cos aconsegueix també una sensació d'arraiganaiento a la terra, amb la qual cosa podem treure força curativa de la Mare Terra.

5. Chi Nei Tsang. El Chi Nei Tsang és la millor tècnica per curar-se a un mateix o als altres, sense esgotar les energies pròpies.
El Chi Nei Tsang és un sistema taoista de massatge abdominal per alliberar bloqueigs que podrien impedir el fluix|flux normal d'energia en qualsevol dels sistemes del cos. Aquests sistemes poden ser el limfàtic, els òrgans|orgues, els meridians, el circulatori i el nerviós.

6. Nutrició de cinc elements.
El concepte taoista es basa en la determinació de les necessitats del cos per satisfer-les segons els cinc elements de la naturalesa, que mantenen els cinc òrgans|orgues principals del cos. Aquest sistema descobreix i enforteix qualsevol òrgan|orgue feble, equilibrant la ingestió d'aliments per potenciar i compensar els elements deficients. No elimina la majoria dels aliments agradables (inclosos els dolços), sinó que, en canvi, fa un programa en el qual aquests aliments ajuden a mantenir l'equilibri intemo del cos, en comptes de pertorbar-lo. Elegir i combinar els aliments d'aquesta manera pot ajudar-nos a evitar els antulls sense deixar que aquests ens dominin.
Mantak Chia