Adobe i Apple amics?


De tots és coneguda la poca estimació que Steve Jobs, cofundador i conseller delegat d'Apple, té cap a la tecnologia Flash, però sembla que les coses estan canviant i és que els usuaris de iPhone, iPod touch o iPad podran visionar continguts flaix gràcies a la nova versió del navegador Skyfire. El primer intent va superar totes les expectatives. Tal va ser la demanda en posar-se en venda en l'App Store aquest dijous, que va caldre, retirar la descàrrega. Els desenvolupadors, que esperen tornar a posar-la com més aviat millor en venda, no disposaven de l'espai suficient als seus servidors per satisfer tots els usuaris que esperaven l'aplicació.

Els desenvolupadors d'aquest navegador han aconseguit, d'una banda que el seu navegador sigui capaç de convertir els continguts de flaix a un format HTML 5, i per un altre, que Apple del vistiplau a què els seus dispositius siguin 'amics' d'aquesta tecnologia, segons informava aquesta setmana a Portaltic fent-se eco d'una informació apareguda en CNNMoney.

Sembla que Tova i Apple comencen a resoldre el seu conflicte. La tecnologia emprada per Skyfire sembla que serveix a ambdós. D'una banda, satisfà Apple, després que Jobs hagués criticat fortament el flaix perquè acabava amb la bateria dels dispositius, quan Adobe argumentava que tres de cada quatre vídeos en Internet estaven en flash.