El fum del tabac provoca sordesa


Els fumadors passius, que no consumeixen cigarrets però respiren el fum del tabac de d'altres, tenen un alt risc de sofrir sordesa, segons revela un nou estudi. Els autors van examinar 3.300 adults nord-americans amb edats compreses entre 20 i 69 anys, classificats com a fumadors passius després de mesurar a la seva sang les concentracions de cotinina, un producte derivat de la nicotina. Les dades van revelar que el 14% dels exposats amb freqüència al fum del tabac perdien audició a les freqüències baixes i mitges. I a prop de la meitat (46%) havien perdut audició per a les freqüències altes.

Els experts creuen que el fum del tabac podria afectar el flux sanguini als petits vasos de l'oïda, privant d'oxigen a aquest òrgane. Els danys que causa el tabac en l'audició són diferents als provocats per l'exposició al soroll o la vellesa.

"La pèrdua d'audició podria ser afegida a la llista de conseqüències per a la salut associades a l'exposició al fum del tabac", conclouen els autors. L'estudi s'ha publicat a la revista Tobacco Control.
muy interesante