kinect o move?


Abans de sortir al mercat, Nintendo Wii era una aposta arriscada. La majoria argumentava que era una consola fora de la nova generació ja que al capdavant tenia com a competidores a la Xbox 360, que aixafava a tota consola pels seus gràfics d'alta definició, i al poderós Blu-Ray que Sony ens oferiria després amb la seva següent aposta. Tot això mentre el rei de les consoles continuava traient èxits malgrat manques gràfiques (Ps2). I per això s'assegurava que la gegant N quedaria fora de la competència al constatar les seves característiques globals i les seves limitacions (absència d'alta definició, gràfics, poc catàleg de jocs, etc.). Però quan va sortir al mercat, els seus resultats van ser tota una sorpresa i és que a les botigues, la Wii simplement va arrasar.

En veure-ho en acció, tots volien un Wii. A més, amb l'arribada del Ps3 van existir algunes falencias que li van impedir guanyar espai: el seu desaprofitat sensor de moviment anomenat sixasis, els seus horribles jocs d'inici i el seu preu anés de l'abast dels principals consumidors. Mentrestant, els Xbox 360 es feien trossos amb els seus llums vermells, generant un rotund fracàs entre les consoles de "nova generació". Tot això va beneficiar encara més la consola de Miyamoto, resolent la Wii com la consola a elegir en massa.

Però van haver de passar diversos anys perquè Microsoft i Sony comprenguessin que l'interessant de les consoles era la manejabilitat i la dinàmica dels jocs, més no el poderós que pugui arribar a ser una consola. O almenys, existeix un gran mercat que pot ser explotat. I per això ara que la Wii ja va passar de moda, i comença en una decadència en la qual els seus jocs són repetitius/mediocres o recorren a les seves marques provades (Mario, Zelda, Metroid), la competència va decidir crear controls nous amb els quals puguin triomfar al mercat. Així tindrem el "Kinect" (360) i "Move" (Ps3).

Playstation Move vs Microsoft Kinect

Al llarg d'aquest any se'ns han presentat aquests "innovadors perifèrics" de videojocs. El Kinect és promocionat a partir d'una tecnologia "mai abans no vesteixi", que sorprèn en veure-la en acció però que a final de comptes ve sent una cambra|càmera que detecta els moviments. El Move de Ps3, més que innovar ens demostra la desesperació de Sony per poder competir contra Nintedo i Xbox.

A final de comptes ve una interessant reflexió apropa aquestes "noves tecnologies", el que ens presenten són millores i còpies d'una cosa que ja en realitat existeix: Wii. Realment, algú creu que l'èxit d'una consola es deu al seu control?. Considero que és entretingut jugar amb les mans i creure que estem manipulant una raqueta o un volant d'automòbil... però, i els jocs?. Ens han mostrat en videos que amb el Kinect podràs jugar a la pelotita i a pintar cosetes per la mòdica suma de 150 dolars i que el Move tindràs que gastar al voltant de 200 dolars, o l'equivalent al preu d'un Wii, per jugar a baralles deficients d'un contra un i fer el mateix que es fa amb una Nintendo.

És això el que un jugador busca? Poden millorar aquests perifèrics l'experiència dels grans jocs?

Kinect encara no ha mostrat un títol on puguis agafar una pistola i disparar. Move, d'altra banda, simplement serà veure elements ja vist a la consola de "Mario Bros i els seus amics" però en alta definició. Per això l'interrogant d'aquests dos innovadors productes és: Què és més important? els jocs o els comandaments de control?