LES 10 PERSONES MES RIQUES DEL MÓN

Nom: Carlos *slim

Diners: 53.500 milions de dòlars
Nacionalitat: *Mexico
*Info: Carlos *Slim *Helú va néixer en la Ciutat de Mèxic. El seu pare va ser un catòlic *Maronita de nom *Youssef *Salim, qui va emigrar des del Líban a l'edat de 14, i va canviar el seu nom a Julián *Slim *Haddad, agregant el cognom de la seva mare, segons era costum. Fill de Bufona *Helú i Julián *Slim *Haddad, Carlos *Slim *Helú és enginyer civil de professió, egressat de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, on va impartir la càtedra d'Àlgebra i Programació Lineal. Des de jove va començar a invertir en la compra de negocis, els quals feia prosperar, així com en la compravenda de béns seents en el centre de la Ciutat de Mèxic.

A principis dels anys vuitanta i enmig d'una crisi que va paralitzar a Mèxic i amb fugides de capitals històriques, *Slim i el seu grup realitzaven inversions fortes al país, adquirint diverses empreses a molt bon preu.

Carlos *Slim ha esmentat repetidament que aquesta etapa del país li va recordar pel que va passar el seu pare Julián *Slim, quan en 1914 i en plena Revolució Mexicana li va comprar al seu germà major el 50 per cent restant del negoci que tenien en comú, cridat L'Estel d'Orient, creient així a Mèxic i en la seva destinació. «Si el meu papà, en plena Revolució, amb el país sacsejat, sense encara tenir família, sent estranger i sense l'arrelament que et dóna el temps, va confiar a Mèxic i en el seu futur, com no anava a fer-ho jo», ha dit Carlos *Slim en algunes entrevistes.

L'activitat de Carlos *Slim s'ha vingut diversificant en diversos sectors. En 1997 va adquirir accions de l'empresa informàtica Apple *Computer, just abans del llançament de *iMac, aconseguint multiplicar la seva fortuna.

En 1997 va adquirir *Prodigy, un proveïdor nord-americà d'Internet. Carlos *Slim va aconseguir fer d'aquesta empresa un poderós servidor de diversos serveis d'Internet fins a aconseguir una aliança amb *MSN, llançant un portal en castellà de la mà amb Microsoft. Aquest, al poc temps, es convertiria en portal capdavanter a Mèxic.

El 10 de setembre de 2008 compra un 6.4% del The New York Times, és a dir 9,1 milions d'accions per un valor aproximat de $123 milions de dòlars. D'acord a *Slim aquest és un moviment estrictament financer i no una estratègia per entrar al món dels mitjans nord-americans. Amb aquesta participació *accionaria es converteix en el tercer accionista més gran de la companyia, després de la família *Ochs-*Sulzberger, els qui han mantingut el control *accionario de l'Estafis des de 1898, i del fons de cobertura *Harbinger Capital *Partners.
2

Nom: Bill Gates
Diners: 53.000 milions de dòlars
Nacionalitat: Estats Units
*Info: William Henry Gates III va néixer el 28 d'octubre de 1955. És fill de William Henry Gates II, un destacat advocat, i de Mary Gates, una professora de la Universitat de Washington i directora del *First *Interstate *Bank. Amb ells i la seva germana, dos anys major, va viure a la ciutat de Seattle, en l'estat de Washington. Fins a sisè grau va ser alumne regular d'un col·legi públic.

Va cursar estudis a l'escola privada d'elit de *Lakeside, a Seattle. Aquesta escola tenia ja una computadora l'any 1968, així que Gates va tenir la possibilitat de contactar aviat amb la màquina i aficionar-se a la informàtica. També en *Lakeside va conèixer a Paul Allen, amb qui més tard fundaria Microsoft.

Va crear l'empresa de programari Microsoft el 4 d'abril de 1975, sent encara alumne a la Universitat Harvard. En 1976 va abandonar la universitat i es va traslladar a Albuquerque, seu de *Altair, per pactar amb aquesta empresa la cessió d'un llenguatge per a computadores, el *Basic, al 50% de les vendes. A l'any següent, es va assabentar de l'èxit de l'empresa Apple i que necessitaven un intèrpret de *Basic.

Bill Gates en el *IT-*Forum de Copenhaguen, any 2004.

En 1980, es va reunir amb representants d'IBM a Seattle. Va aconseguir vendre'ls el sistema operatiu DOS, encara que ell encara no ho tenia i després ho va comprar a molt baix preu a un jove programador. IBM necessitava aquest sistema operatiu per competir amb Apple, raó per la qual la negociació era flexible. Microsoft va voler els drets de llicència, manteniment, i fins i tot la facultat de vendre el DOS a altres companyies. IBM va acceptar, considerant que el que produiria dividends seria el maquinari i no el programari. Uns dies després, Microsoft va comprar els drets d'autor del *QDOS a Tim *Paterson, que treballava per la Seattle *Computer *Products, per 50.000 dòlars, que va vendre a IBM com MS-DOS (Microsoft DOS). El que crida poderosament l'atenció va ser que IBM no comprés el MS-DOS sinó que decidís pagar a Microsoft un cànon per cada còpia que es vengués juntament amb un IBM-PC. El que poques vegades s'ha dit és que per aquests temps la mare de Gates, Mary Maxwell, era directiva de l'empresa *United *Way conjuntament amb el *CEO d'IBM, John *Opel.

Conscient de la importància de l'entorn gràfic que havia mostrat Apple (originalment la interfície gràfica i el "ratolí" van ser desenvolupats per *Xerox *PARC) en el seu ordinador Lisa, es va proposar aconseguir també l'entorn gràfic i el "ratolí" per operar-ho. Mentre, Steve Jobs, fundador d'Apple, iniciava el desenvolupament del Macintosh, Bill Gates va visitar Apple. Oferia millorar els seus fulls de càlcul i altres programes. Amenaçava amb vendre el seu material informàtic a IBM, amb el que va obtenir una aliança Apple-Microsoft. Microsoft va obtenir legalment la tecnologia de l'entorn gràfic i del ratolí, i va treure al mercat Microsoft Windows, com a directe competidor de Macintosh.

En començar el tercer mil·lenni, el sistema operatiu Microsoft Windows (en totes les seves versions) s'utilitza en la major part d'ordinadors personals del planeta.

Bill Gates està segon en la llista anual de les majors fortunes personals realitzada per la revista Forbes, amb béns calculats al voltant dels 56.000 milions de dòlars nord-americans(2007) seguit de Carlos *Slim. En 1994, va adquirir un manuscrit de Leonardo da Vinci per 30 milions de dòlars.

El 16 de juny de 2006 fa pública la seva intenció d'abandonar la feina de casa diàries al capdavant de Microsoft cap a 2008 per dedicar-se completament a la fundació. La transició de responsabilitats serà progressiva per evitar afeccions negatives en el desenvolupament diari de l'empresa, continuant com a President Honorari de la mateixa. El dia 27 de juny de 2008 abandona la feina de casa al capdavant de Microsoft cedint el control de l'empresa a Steve *Ballmer; inicialment Bill Gates tindrà dedicat el seu temps al 70% amb la Fundació Bill i Melinda Gates i l'altre 30% a l'empresa
3

Nom: *Warren *Buffett
Diners: 47.000 milions de dòlars
Nacionalitat: Estats Units
*Info: *Warren *Buffett (nascut el 30 d'agost de 1930 en *Omaha, *Nebraska) és un inversor, empresari i *filántropo nord-americà. És considerat com un dels més grans inversors al món i és el major accionista i *CEO de *Berkshire *Hathaway. Amb una fortuna personal estimada en 37 mil milions de dòlars,[1] va ser classificat per Forbes com la persona més rica del món a partir de l'11 de febrer de 2008, no obstant això, ha estat destronat d'aquest títol per Bill Gates el 17 de setembre del mateix any, després que les seves accions en *Berkshire *Hathaway caiguessin 15%.

Sovint cridat el "Oracle de *Omaha", *Buffett és conegut per la seva adhesió al valor d'inversió i per la seva filosofia d'austeritat personal, malgrat la seva immensa riquesa. El seu sou anual l'any 2006 va ser d'aproximadament 100.000 dòlars, baixa xifra que es troba en la part baixa dels salaris en *comparacion d'altres alts executius d'altres companyies que guanyen mes. Viu a la mateixa casa en el centre de *Omaha que va comprar en 1958 per $ 31.500, en l'actualitat té un valor d'al voltant de $700.000.

*Buffett també és un conegut *filántropo. En 2006, va anunciar un pla per regalar la seva fortuna a la caritat; el 83% d'ella anirà a parar a la Fundació Bill i Melinda Gates. En 2007, va ser inclòs en la llista de la revista Estafi de les 100 persones més influents al món. *Buffet també és membre de la Junta de Síndics del *Grinnell *College.
4

Nom: *Mukesh *Ambani
Diners: 29.000 milions de dòlars
Nacionalitat: Índia
*Info: *Mukesh *Ambani (19 d'abril de 1957 a Aden, Iemen) és un enginyer i empresari indi. És el president, director general i el major accionista de *Reliance *Industries, la major empresa índia del sector privat i de la companyia *Fortune 500.

La seva riquesa està valorada en $ 32 mil milions per la revista Forbes, fent ell la persona més rica de l'Índia, és *ademas la quarta persona mes rica del món.
5

Nom: *Lakshmi *Mittal
Diners: 28.700 milions de dòlars
Nacionalitat: Índia
*Info: *Lakshmi *Niwas *Mittal és un milionari industrial, nascut el 15 de juny de 1950 en *Sadulpur, en el districte de *Churu de *Rajasthán, en l'Índia, encara que resideix en les rodalies del palau de *Kensington a Londres, Regne Unit. *Lakshmi *Mittal és el vuitè home més ric del món segons la llista de persones més acabalades que publica la revista Forbes, amb una riquesa d'aproximadament 19.300 milions de dòlars nord-americans.

*Lakshmi *Mittal és el president i conseller delegat de la *Mittal *Steel Company, la major productora d'acer a nivell mundial. Actualment, *Mittal *Steel Company té sucursals en 14 països, entre ells Romania, Polònia, Sud-àfrica, Indonèsia, Bòsnia i Hercegovina, Kazakhstan i Estats Units. En 2004 va ser triat l'Empresari Europeu de l'Any per la revista nord-americana *Fortune.

En 2002, el magnat va estar implicat en un escàndol polític, conegut en la premsa com *Mittalgate juntament amb el Primer Ministre britànic Tony Blair, ja que molts van considerar que la donació econòmica (3,4 milions de dòlars) que va fer al Partit Laborista va portar a Blair a intervenir, en forma de carta al Primer Ministre romanès, en la compra d'una *acerera romanesa afavorint a *Mittal. L'escàndol es va agreujar quan es va descobrir que *Mittal *Steel no era tan britànica com Blair defensava, ja que es troba registrada en un paradís fiscal de les Antilles holandeses i només 100 de les seves 146.000 treballadors estan a Gran Bretanya.
6

Nom: Lawrence *Ellison
Diners: 28.000 milions de dòlars
Nacionalitat: Estats Units
*Info: Lawrence J *Ellison, conegut com Larry *Ellison, és el fundador i figura principal de *Oracle. Considerat com a excèntric pels seus gustos extravagants, és un dels multimilionaris més coneguts i ocupa el lloc número 4 entre les majors fortunes personals del món segons la revista Forbes, amb 22.500 milions de dòlars nord-americans en el 2009. El seu iot de luxe "*Rising *Sun" és el tercer més gran del món, per darrere de Dubai i Al *Salamah. Una dada curiosa és que Larry no va acabar els seus estudis universitaris.
7

Nom: Bernard *Arnault
Diners: 27.500 milions de dòlars
Nacionalitat: França
*Info: Bernard *Arnault (Va néixer en *Roubaix (França) el 5 de març de 1949). Un dels homes més rics del món, en termes de posició ocupa el número 7 a part de ser el segon home més ric de la Unió Europea i un de grans empresaris del moment. A ell es deu la creació de l'imperi "*LVMH", un gegantesc grup empresarial que aglutina les signatures més luxoses i famoses del món, com: Christian *Dior, Louis *Vuitton, *Loewe, *Givenchy o *Möet & *Chandon.
8

Nom: *Eike Batista
Diners: 27.000 milions de dòlars
Nacionalitat: Brasil
*Info: —-
9

Nom: *Amancio Ortega
Diners: 25.000 milions de dòlars
Nacionalitat: Espanya
*Info: *Amancio Ortega Gaona (*Busdongo de *Arbas, León, 28 de març de 1936) és un empresari espanyol dedicat al sector tèxtil. Quan tenia un any d'edat es va anar a viure a La Corunya. És el fundador (juntament amb el seu ex emmanilla, *Rosalía Mera) i president del grup empresarial tèxtil Inditex (Indústries de Disseny Tèxtil Societat Anònima), la cadena de la qual de tendes de roba més coneguda és *Zara. Refugiat en la normalitat i obsessionat per l'anonimat, tota la seva vida i fins i tot el seu rostre han estat durant molts anys un dels secrets millor guardats del panorama empresarial espanyol. Compta amb la major fortuna d'Espanya, la 2ª d'Europa i la 9ª del món segons la revista Forbes (2010), amb 25.000 milions de dòlars. A la fi de 2009 el Ministeri d'Afers exteriors i Cooperació li va concedir la Gran Creu de l'Ordre del Mèrit Civil.
10

Nom: Karl *Albrecht
Diners: 23.500 milions de dòlars
Nacionalitat: Alemanya
*Info: Karl , empresari *aleman. Fundador i propietaris de la cadena de supermercats de descompte *Aldi. Actualment, ocupen la sisena i novena posició respectivament en la classificació anual de les majors fortunes personals de la revista Forbes.

Encara que molt pobres al final de la Segona Guerra Mundial, van aconseguir aixecar un imperi econòmic de magnitud mundial. La seva residència es troba a la ciutat de Munic.
http://negociosyemprendimiento.com