Sagals d'Osona : Prevenció i esport‏

Aquests a sigut un cap de setmana molt intens per la colla castellera dels Sagals d'Osona. El passat divendres va tenir lloc al seu local una xerrada-taller sobre la protecció i seguretat en els castells feta pel grup sanitari de l'entitat. Tant la Sra.Montse Rizo i l'Agnès Camps com d'altres varen explicar i comentar diferents aspectes de la seguretat . posició de mans , postures de protecció , estiraments ,etc ... els castells tenen una vessant esportiva també i d'activitat física ,així com de "risc" de lesions. Cal doncs una bona prevenció per minimitzar els riscos , la seguretat comença en un mateix sent responsable de la seva feina.

Vídeo de la xerrada sanitària : http://www.youtube.com/watch?v=a3C6ILRda9I

El dissabte i el diumenge s'ha dut a terme el 9è Torneig de futbol Intercasteller a Granolles , la colla carbassa ha participat quedant en novena posició.Aquesta activitat que junta a desenes de colles abans de l'inici de la temporada es ja un clàssic del món casteller , on cada any centenars de castellers comparteixen esports i convivències al llarg del cap de setmana.Una cinquantena de sagals i sagales han jugat i/o donat suport a la "pastanaga mecànica". Els castellers de Vilafranca han guanyat l'edició 2011 , es van imposar a la final amb els Castellers de Sant Cugat pel resultat de 8 a 3.

El proper diumenge 6 de març a les 12.00h a Sant Bartomeu del Grau els Sagals d'Osona començaran la temporada castellera 2011 amb la primera actuació a plaça. Acompanyats pels Castellers de Caldes de Montbui la diada serà un dels actes dins del programa de la Fira de l'Aigua 2011 de la vila osonenca. Els carbasses ja han actuat diverses vegades en aquesta plaça i per la mateixa data , ha esdevingut doncs un dels referents que marquen el principi de l'any casteller i la primera trobada per tornar a colocar-nos la camisa i les faixes...

--
Carles Guillamón Bruguera
telf. 636 19 78 48 /
email: carles.salt@telefonica.net
carles.osona@gmail.com
farcintfaixa@josoc.cat