ELLS TAMBÉ TENEN EL PUNT "G"

El punt G femení sembla ser un dels nous grans aliats de la parella, i són moltes, i molts els que s'endinsen a explorar en la recerca de noves formes de plaer. Però en canvi són els menys els que s'han atrevit a descriure el punt màxim del plaer en l'home.
Però, tots els homes poden trobar el seu punt P? Sobre això, igual que sobre el punt G, hi ha detractors i defensors. Alguns experts, com és el cas d'Eugenio López, psicòleg-sexòleg, exposen que "el punt P està situat a la pròstata i tots els homes la tenen, per tant els homes tenen aquest punt, sempre que no li hagin fet una intervenció quirúrgica per extirpar ».


No obstant això, l'uròleg i andròleg, Mariano Roselló, director de l'Institut de Medicina Sexual de Madrid, defensa que «no està científicament demostrat que existeixi un punt P, és una cosa subjectiu que varia molt d'una persona a una altra, de fet el famós punt G de la dona, també està posat en dubte segons diversos estudis ».
Malgrat això si aclareix que «la zona anus-rectal és una zona que respon a estimulacions erògenes, pel fet que conté terminacions nervioses de gran sensibilitat».

Tabú masculí
L'home heterosexual està socialment i culturalment acostumat a penetrar, i no a ser penetrat, la qual cosa suposa un problema a l'hora d'experimentar noves formes de plaer. Sobre això incideix el psicosexólogo Eugenio López, que explica la seva experiència a la seva consulta privada a Múrcia.
«És poc freqüent que preguntensobre el punt P, pocs ho fan i són aquells que viuen la seva sexualitat sense prejudicis i volen tenir el orgasme molt més intens. Molts homes al relacionar-lo amb l'homosexualitat es neguen a conèixer aquest punt, ja que no l'hi permet la seva masculinitat ». D'aquesta manera, resumeix que «els homes tenen assumit per qüestions culturals i socials que és el que dóna i no rep, per això molts mites o pors estan basats en això». Sigui com sigui, una de les claus a l'hora d'abordar aquesta qüestió és la higiene, ja que la zona anal és molt més susceptible a infeccions. Tal com recomana l'uròleg Roselló, «a la zona anus-rectal hi ha bacteris i per això, és important extremar les mesures d'higiene».


Igualment, Eugenio López recorda que la parella ha de tenir les ungles tallades i les mans netes, i s'ha d'utilitzar un lubrificant que sigui compatible amb el làtex del condó ". Una altra de les recomanacions és aprendre a relaxar l'anus abans d'endinsar-se en aquesta pràctica, per al que «és interessant donar-se un bany calent abans de practicar la sexualitat perquè augmenta el reg sanguini en la pròstata», segons aporta el psicosexóleg.
larazon.es