I torre ,torre ,torre !!! Torre de 7 descarregada pels Sagals !!!



La Diada del ram de 2011 ha servit per recuperar la torre de 7 carbassa.

Castell que els Sagals feia dues temporades que no descarregaven.Èxit rotund dels castellers osonencs en aquesta ja important diada del calendari casteller .
Un matí una mica fresc però amb força bona temperatura al sol , els castellers carbasses han portat a la plaça de Vic les construccions més grans que fins ara tenen aquesta temporada. Una jornada de castells de 7 i mig , a les portes de les construccions de vuit pisos.
Els sagals han obert la seva actuació amb un 5d7 ferm i clavat , sense gaires complicacions i amb les ganes posades a la torre de 7. En segona ronda el 2d7 no s'ha fet esperar, sense haver de desmuntar el peu cap vegada ha tirat amunt a la primera, la torre estava molt ben travada entre segons i pinya el que ha permès evitar moviments perillosos als pisos superiors.El castell s'ha executat de forma ràpida i amb ofici,sense haver de patir ni treballar en excés però amb totes les precaucions posades en l'objectiu de descarregar-la.Feia dues temporades que els carbasses tant sols havien pogut carregat aquests castell tant tècnic,així doncs l'esclat d'alegria estava més que justificat entre els sagals i sagales en baixar els segons de la pinya i apuntar-se la primera 2d7 de l'any.
En tercera ronda els osonencs han descarregat el 34è tres de set aixecat per sota consecutiu dels carbasses,aquest és el castells bandera dels Sagals que han demostrat un gran control sobre aquesta construcció.Dos pilars de 5 de cloenda han tancat l'actuació dels Sagals, que han valorat la jornada com un èxit rotund amb el 100% dels objectius assolits.
Les altres dues colles que han acompanyat als locals han portat castells de la gamma alta de 7. Els Marrecs de Salt han descarregat el 5d7 , el 4d7 amb agulla i un 4d7 i dos pilars de 4 de cloenda. Els castellers de Barcelona han descarregat el 5d7 ,4d7 amb agulla i 3d7 juntament amb un vano de 5 de cloenda.
El proper cap de setmana els Sagals participaran a la Diada de Sant Jordi a Vic , fent pilars al mercat pel matí.Una actuació de gaire social per tancar la feina d'aquests dies i descansar una mica de cara a encarar el salt a la gamma de vuit,pròxim objectiu dels sagals.

Carles Guillamón Bruguera