20 anys de l'atemptat d'ETA a la caserna de la Guàrdia Civil a Vic

Aquest diumenge es compleix 20 anys de l'atemptat a la caserna de la guàrdia civil a Vic.
Després que una dona posés en un paper que posessin flors, ja que l'ajuntament poc s'ha recordat de les víctimes, llueixen bells rams penjats de la reixa que dóna pas al solar que s'utilitza com a pàrquing.

Quan a Juan José Zubieta Zubeldia li van preguntar en el judici per l'atemptat a la caserna de Vic si no va veure als nens abans de llançar el cotxe bomba, va contestar: «No és el nostre problema que els guàrdies civils utilitzin els nens com a escuts humans ». Zubieta és un terrorista d'ETA empresonat a la presó Lugo de Monterroso, on compleix una condemna de 1.311 anys.

David Fontseca és cap de realització en Somos.som, productora de Júlia Otero. És de Vic i sempre ha tingut al cap un documental sobre l'atemptat. I això és «Mentre els nens jugaven. Crònica d'un atemptat »(diumenge, a Antena 3), que ell mateix ha dirigit. Narra en Alta Definició (amb imatges Viejuno, és clar) el que va passar el 29 de maig de 1991. El titular d'ABC deia: «Terrible atemptat d'ETA, amb taüts blancs». Van morir deu persones, quatre d'elles, nens. L'equip del documental ha recorregut Espanya buscant els protagonistes (alguns ni tan sols han pogut parlar malgrat el temps transcorregut). A més d'algunes víctimes, també participen els responsables polítics de l'època, Corcuera, Ardanza i Jordi Pujol.