Científics assenyalen que la lluna té la mateixa aigua que la terra



La Lluna podria tenir molt més aigua de l'imaginat, potser tanta com la Terra, troballa que llança dubtes sobre teories de llarga data sobre la conformació del satèl.lit, segons un estudi divulgat ahir als Estats Units.

Durant molt temps es va creure que la Lluna era un lloc sec i polsegós fins que fa pocs anys es va trobar aigua per primera vegada. Ara, científics de Brown University creuen que a l'interior de la Lluna hi ha 100 vegades més aigua del que inicialment es creia.

Les troballes van ser realitzats amb la utilització d'un instrument de precisió, anomenat NanoSIMS 50L microanalitzadors d'ions, per examinar el magma lunar.

"Aquestes mostres proporcionen la millor finestra que tenim per (calcular) la quantitat d'aigua a l'interior de la Lluna", va dir James Van Orman, coautor de l'estudi.

"L'interior sembla ser bastant similar a l'interior de la Terra, pel que sabem sobre l'abundància d'aigua", ha afegit.

"L'essencial és que el 2008 vam dir que el contingut primitiu d'aigua en el magma lunar hauria de ser similar a l'aigua continguda en la renta provinent del drenat del mantell superior de la Terra ", va dir, Alberto Saal, va ressenyar AFP.