L'encantador de gossos està de gira per Espanya i prepara un 'reality' per Telecinco.César Millán, l'ensinistrador caní més popular de la petita pantalla, està de gira per Espanya per compartir els seus secrets.

A qui domaría abans, a Cruella de Ville o als 101 dàlmates?
Bé, un cop vaig sortir a passejar amb 85 gossos. No és tan difícil perquè el ramat segueix a un i només has de conquerir a aquest.

Li deu molt a Jada, la dona de Will Smith.
Ha estat el meu millor carta de presentació. La vaig conèixer perquè li entrenar diversos gossos. Arran d'aquí em va trucar un dia perquè l'ajudés amb dos gossos de Will Smith que s'estaven matant. No sabia ni qui era ell. Em vaig trobar a un afroamericà enorme i després els meus amics ja em van explicar de qui es tractava.

Classes d'anglès incloses.
Quan ens vam fer amics li vaig preguntar a Jada què havia de fer per començar a sortir a la televisió i em va dir: saber anglès. I un bon dia em va enviar a casa meva a una professora particular que em va donar classes durant un any.

Com va passar d'educar gossos a educar persones?
Jo volia conèixer als entrenadors de Lassy i Rin-Tin-Tin perquè em ensenyessin, però després vaig pensar que era millor entrenar a les persones. Mai s'havia fet i molta gent em va dir que era un suïcida.

Quins altres projectes té?
Viure dos mesos a Espanya! Estic preparant un reality de tancament per a Telecinco amb gent que aprèn a ser ensinistradora. El guanyador gestionarà un centre de psicologia per a gossos.


Normes bàsiques
El passeig. Abans d'anar a la feina s'ha de treure a passejar a mínim 30 minuts. L'animal ha d'anar darrere o al costat del propietari. Mai per davant o tirant de la corretja.

Carícies. Evitar-les quan el gos està ansiós o poruc. Si no, es premia aquesta actitud.

Estats d'ànim. Controlar la nostra energia és molt important. El gos percep l'estrès, els nervis ... i els còpia.

Les visites. Cal controlar el gos abans d'obrir la porta als convidats. No han de tocar ni parlar fins que l'animal no estigui totalment relaxat.

Relació. Cal tractar els gossos com a animals i no com a humans. En la relació amb ells ha d'haver afinitat, realitat i comunicació.