Un jove paraplègic aconsegueix mantenir-se aixecat i moure les cames


    Un equip d'investigadors de Califòrnia, als Estats Units, han aconseguit que un jove paraplègic de 25 anys aconsegueixi aixecar-se, mantenir-se en peu i moure voluntàriament les seves cames, gràcies a l'estimulació elèctrica de la medul.la espinal, segons informa la revista 'The Lancet' .

    Això ha estat possible gràcies al treball coordinat de diversos equips de la Universitat de Califòrnia a Los Angeles (UCLA), l'Institut de Tecnologia de Califòrnia (Caltech) i la Universitat de Louisville, que han utilitzat una estimulació epidural contínua i directa, per imitar els senyals que el cervell transmet normalment per iniciar un moviment.

    D'aquesta manera, han observat que, una vegada emesa la senyal, la xarxa neuronal pròpia de la medul.la espinal i la informació que envia des de les cames són suficients per activar el múscul i dirigir els moviments dels membres inferiors.

    "La medul la espinal és intel ligent", ha reconegut el professor Reggie Edgerton, biòleg de la UCLA i un dels coordinadors d'aquest avanç, ja que "demostra que autonomia per interpretar les dades que els transmeten els cames i donar-los instruccions perquè es puguin moure ".