Botiga d'aplicacions de Facebook per iPhone

La xarxa social Facebook contínua el seu assalt fora de les fronteres de la xarxa social, en aquesta ocasió, l'empresa de Mark Zuckerberg està treballant en un projecte anomenat "Projecte Spartan", que vol posar en marxa una plataforma per a mòbils que distribuirà aplicacions per a iPhone i iPad completament al marge de l'AppStore d'Apple. Tal i com ens expliquen des de TechCruch, l'objectiu d'aquesta iniciativa és combatre a Apple en el seu propi terreny per acabar amb el monopoli del negoci de les aplicacions mòbils per als seus dispositius.
Segons sembla el "Projecte Spartan" es troba en una fase molt avançada del seu desenvolupament i comptaria amb el suport de 80 importants desenvolupadors entre els quals hi ha equips de companyies com Zynga o Huffington. La botiga d'aplicacions de Facebook no seria una aplicació més per descarregar, sinó que utilitzaria l'estàndard HTML5 per poder accedir des del propi navegador Safari del nostre iPhone. El sistema de pagament utilitzat seria mitjançant la pròpia moneda de la xarxa social coneguda com Facebook Credits, usada habitualment en els jocs.

De moment no s'ha produït una confirmació oficial d'aquest secret "Projecte Spartan" per part de Facebook. Us mantindrem informats sobre aquest tema i esperarem ansiosos la reacció d'Apple davant aquesta notícia.