Tres estels passaran a prop de la Terra

Segons ha informat la Societat d'Astronomia del Carib (SAC), tres estels passaran tan a prop de la Terra que serà possible veure'ls sense necessitat de telescopi.
A més la SAC va desmentir rumors que informaven a la web que aquests cometes passaran tan a prop que havia probabilitat que xoquessin amb el nostre planeta.
"Tots passaran a una distància segura i van alertar al públic tan aviat siguin visibles", va expressar la SAC en un comunicat.
El primer dels estels que es deixarà veure serà el Elenin (C/2010 x1), que el 16 d'octubre arribarà al seu punt més proper amb la Terra.
Després serà el torn del conegut C/2009 P1 Garradd, que des de setembre es el podrà visualitzar amb binoculars i després, entre gener i febrer de 2012 l'hi podrà veure de manera simple.
El tercer visitant és el cometa C/2011 L4 PANSTARRS, que ha estat descobert fa unes poques setmanes. Per aquests dies, es troba a unes 700 milions de milles de la Terra-més enllà de l'òrbita de Júpiter-, però s'estima que arribarà a unes 30 milions de milles del Sol, la mateixa distància que hi ha entre el Sol i Mercuri.