Els Sagals d'Osona fan el primer 4d7 aixecat per sota

La Festa Major de Vic aquest any ha aportat novetats importants , el gran paper de les entitats i les "colles" verda,negra i vermella (del Merma,la Vella i el Nen) suposen un nou pas cap a una celebració amb una profunda implicació popular. Sempre es bo innovar i mantenir un esperit de superació i millora. La colla carbassa dels Sagals d'osona també han aportat el seu granet de sorra avui a plaça amb la construcció d'un castell inèdit els darrers temps.Un mati que semblava dubtós amb quatre gotes de pluja ha deixat pas a una jornada soleiada on els castellers osonencs han plantat davant l'ajuntament un 4d7 aixecat per sota -el primer del segle- de magnifica realització (el gran treball dels sagals amb el 3d7 per sota ha sigut una bona base per afrontar aquests repte del 4d7). Els Sagals han obert les rondes castelleres de la FMVIC amb aquesta novetat , en segona ronda han aconseguit descarregar la cinquena torre de 7 de la temporada que permet treballar d'una manera sòlida amb la recuperació dels folres per part dels carbasses (aquesta torre de 7 demana pujar-la un pis potser a finals de temporada...).Per tancar la jornada els Sagals han descarregat el 37è 3d7 aixecat per sota.
Els Capgrossos de Mataró han realitzat la millor actuació de la jornada , els del maresme han plantat a Vic una espectacular actuació de 9 pisos , un 3d9f a primera ronda ,un 4d9f a la segona que ha sigut el primer 4d9 dels mataronins aquesta temporada i una torre de 8 amb folre per tancar les rondes castelleres. 4 pilars de 4 i un de cinc a la ronda de pilars. Els de la camisa blau marí han fet una de les millors actuacions castelleres que s'han vist ha Vic els darrers anys. Aquesta plaça ha esdevingut una de les actuacions de prestigi dins del calendari casteller i això és veu en el nivell que porten les colles de fora a casa nostre.
Els castellers de Lleida com a tercera colla avui ha Vic ha plantat un 4d8 , una torre de 7 i un 5d7 aquests triplet es conegut com "una lleidatana" segons argot dels propis castellers burdeus
Sagals d'Osona es present en molts dels actes de la FMVIC , avui s'ha pogut veure a plaça diferents mocadors verda,negres i vermells de les diferents "colles" de la ciutat però una sola camisa : la carbassa. Els castellers osonencs han tornat a fer història a la plaça gran de la colla, a Vic. Una comarca,una Colla ,una Camisa,Una Plaça.