Obrint Pas omple la plaça de Vic

Obrint Pas va néixer a València l'any 1993 a l'institut Benlliure de la ciutat de València. Va ser la primera vegada que un grup fusionava la dolçaina, instrument tradicional valencià amb el ska, el reggae o el hardcore melòdic. Aquesta fusió és avui el signe d'identitat de la banda. Les lletres parlen de les seues realitats més properes, retratant els problemes que actualment afecten a qualsevol jove de qualsevol ciutat del món, amb una gran dosi de crítica social.
Milers de persones es van acostar a la plaça major de Vic a veure el grup musical del lipdub més participatiu del món, el de l'independència per Catalunya.
Des dels seus inicis treballà amb el seu propi segell (45 Revolucions) i més endavant s'uní al segell Propaganda Pel Fet!, que recollia la mateixa filosofia independent i alternativa que el grup perseguia. Obrint Pas s'ha convertit en una de les bandes més populars que canten en català, i ha recorregut països com Alemanya, Holanda, Bèlgica, França, Portugal, Anglaterra, Suïssa, Itàlia, Croàcia, Bósnia, Eslovenia, Àustria, Republica Txeca, Euskal Herria, Sardenya, Marroc, Espanya, Galícia, Venezuela, Cuba i els festivals més importants dels Països Catalans i de l'Estat Espanyol.