El futur rendiment del iPhone 4 amb iOS5

Estant cada vegada més a prop del llançament de l'esperat iPhone 5 (o 4GS, encara per confirmar) i amb la imminent sortida de iOS5 sorgeix la curiositat de quin resultat donarà aquest en la seva versió final per iPhone 4.

L'experiència amb 3GS
Comencem recordant la sortida de iOS4 que va arribar amb molt bons resultats finals per iPhone 4 però força accidentat per a la versió 3G del terminal. Tot i que Apple va unir esforços per solucionar els diferents problemes que presentava el sistema operatiu en aquesta versió, a dia d'avui encara es pot notar una baixada de rendiment i és que no hem d'oblidar que el terminal compta amb un maquinari de fa ja més de tres anys des del seu llançament.

La beta de iOS5 ja és present amb la multitud de novetats que comporta. Les proves amb iPhone 4, excepte algun que altre detall, es podria dir que vénen amb resultats molt positius i fins i tot s'han fet proves amb la versió 3GS que, excepte per pecar de baix rendiment, funciona.

Aprenent del passat
El temor es fa patent quan extrapolem aquesta experiència a les pròximes novetats. El proper iPhone consta amb una millora de maquinari considerable partint de la base que el seu processador millora a un A5 (com l'iPad 2) respecte a l'A4 actual, de manera que el normal seria que iOS5 estigui més ben preparat per a la propera versió del terminal .

El nou sistema de notificacions, la integració amb Twitter, Reminders, grans millores i nous efectes en l'apartat fotogràfic, i una llista interessant de millores poden ser els causants de que el nostre iPhone 4 es vegi alentit, potser no de forma preocupant, però si prou perquè siguem conscients del retard. És una cosa que com menys podem esperar i de fet en Twitter ja es deixen caure comentaris sobre el tema gràcies als afortunats que poden accedir a la beta.

No crec que l'iPhone 4 es vegi especialment afectat, almenys de moment, però sí les versions anteriors a aquest. Tant l'iPhone 3G (que ja ha deixat de rebre suport) com el 3GS, patiran el que jo anomenaria l'última estocada per a la seva obsolets

No hi ha dubte que per a aquestes coses entrem en el clàssic renovar-se o morir però això sempre tindrà un enfocament diferent que depèn del consumidor.