Els MTV Video Music Awards 2011

La cantant nord-americana Katy Perry, amb tres guardons, inclòs el de millor vídeo de l'any per Firework, va fer bons els pronòstics i es va convertir en la gran vencedora de la 28 edició dels Video Music Awards, els premis del canal MTV dedicats als millors vídeos musicals de l'any.

Perry, que partia com a favorita amb nou candidatures, es va dur a més la estatuetes als millors efectes especials ia la millor col.laboració, tots dos per ET, al costat de Kanye West.

La britànica Adele va brillar també amb tres guardons en les categories de millor edició, millor direcció artística i millor fotografia pel vídeo de la seva cèlebre cançó, Rolling in the Deep.

Aquestes tres estatuetes es van anunciar abans del començament de la gala televisada, que es va allargar per espai de dues hores i mitja al Teatre Nokia, de Los Angeles (Califòrnia).

Lady Gaga, que va tornar a donar la nota en aparèixer vestida com un home (un alter ego conegut com Jo Calderone), va obtenir dos premis: el de millor vídeo amb missatge i millor vídeo femení, tots dos per Born This Way.

Beyoncé Knowles, que en la catifa vermella de l'esdeveniment va anunciar que està embarassada, va guanyar una estatueta a la millor coreografia, per Run the World (Girls), mentre que Britney Spears, que va ser homenatjada, es va endur el premi al millor vídeo pop, per Till the World Ends.

Per la seva part, Justin Bieber va aconseguir el trofeu al millor vídeo masculí, per U Smile, mentre que Foo Fighters van fer el mateix amb el millor vídeo de rock, per Walk. Així mateix Nicki Minaj es va endur el guardó al millor vídeo de hip-hop, per Super Bass, i Tyler The Creator va ser nomenat millor artista novell.

El moment més íntim va arribar amb el tribut dedicat a la morta Amy Winehouse, presentat pel seu col.lega Russell Brand. "Era un geni", va afirmar el marit de Katy Perry, que va explicar que en conèixer-per primera vegada li va semblar "una noia ordinària amb un pèl extraordinari", però que després d'escoltar com cantava, va saber al moment que era un talent únic.