FIFA 2012 versus PES 2012 Quin guanyarà?

"Control, control i més control" és el lema de PES per aquesta temporada amb el llançament de la funció TeamMate, que ofereix la possibilitat de controlar a un segon jugador a part del que tingui la pilota. Aquesta novetat s'emmarca en la línia que tradicionalment ha seguit Konami: optar més pel caràcter estratègic i de simulació del joc que per la velocitat.

No obstant això, el pes i la talla dels futbolistes serà un aspecte vital. Així, en les jugades un contra un es podrà calibrar la força amb la qual es realitza l'acció, i els resultats dependran de la fortalesa física del jugador que la rep.

Però la diversió no s'acaba amb el partit: depurar la tàctica dels futbolistes serà possible gràcies a la manera entrenament, que permetrà assajar jugades amb la pilota detinguda, com per exemple penals o tirs lliures.

Per la seva banda, el FIFA 12 aposta pel realisme fins al punt que ha desenvolupat un nou "motor de col.lisions". Aquest reflecteix fidelment l'impacte que es produeix quan un jugador es xoca o frega a un altre en el seu camí cap a l'arc, en lloc de que la seva cama "travessi" la del seu rival com passava fins ara.

Encara que a més d'aquest canvi, que segurament serà un punt d'inflexió en la jugabilitat del simulador d'EA Sports-una traveta n'hi ha prou perquè un jugador caigui a terra, el que farà més lent el ritme dels partits-, FIFA 12 millora els amagues per fer-los més precisos i donar-li als usuaris un control total del joc de peus del seu futbolista quan un adversari tracta de llevar-li la pilota.