Samsung llançarà el seu propi WhatsApp multiplataforma


La companyia Samsung Electronics ha assegurat aquest dilluns que llançarà un servei de missatgeria instantània mòbil en el seu últim intent per atreure més consumidors cap als seus telèfons mòbils i per reptar als seus rivals, com Apple i RIM.

El nou servei, anomenat Chaton, estarà disponible a partir d'octubre i estarà preinstal en els telèfons de Samsung, així com en els 'smartphones' que executen el seu propi sistema operatiu, Bada i el sistema operatiu de Google, Android, afirma la companyia.

Amb aquest nou moviment, Samsung entra en un mercat ja saturat de missatgeria instantània mòbil, mercat que genera por entre les companyies de telecomunicacions perquè pot arribar a afectar els ingressos procedents dels serveis d'SMS.

Per la seva banda, Apple planeja llançar el servei IMessage, permetent als milions d'usuaris d'iPhone i iPad enviar missatges entre si a través d'Internet sense cap cost, i RIM ha aprofitat la popularitat del seu BlackBerry Messenger per llançar un nou servei de música .

El nou servei de missatgeria de Samsung funcionarà en totes les principals plataformes per a 'smartphones' i 'tablets', com iPhone, telèfons Android i BlackBerry i permetrà als usuaris enviar missatges de text i imatges, així com xatejar en grup i compartir clips de vídeo.