Avatar convertit en parc temàtic

Els aficionats al cinema desitjosos de tornar a l'exuberant lluna de Pandora de la pel.lícula Avatar estan d'enhorabona. Disney i James Cameron han unit les seves forces per donar a llum el primer parc temàtic dedicat a la qual és la pel.lícula més taquillera de la història.
A partir del 2013, Walt Disney, en associació amb el director guanyador de l'Oscar i la unitat Fox Filmed Entertainment de News Corp, començarà a construir una secció en el seu parc temàtic d'Orlando, a Florida, que replicarà el frondós paisatge de la pel.lícula que més diners ha recaptat en la història del cinema.
Segons l'acord, Disney-que sol basar-se en les seves pròpies franquícies i propietats en dissenyar les atraccions-va obtenir els drets mundials en exclusiva per a un parc temàtic de la franquícia Avatar.
Amb el temps, es pretén portar les "terres" d'Avatar més enllà del món Disney a Orlando. "El nostre objectiu és anar més enllà dels actuals límits de la innovació tècnica i el relat experimental i donar als que van al parc la possibilitat de veure, sentir i tocar el món d'Avatar amb un sentit sense precedents de la realitat", va dir Cameron en un comunicat.
En una conferència de premsa, Cameron ha afegit que quan va començar les converses amb els dissenyadors de Disney es va adonar "ràpidament que la seva visió d'això anava més enllà del que jo havia imaginat, i això que jo tinc una molt bona imaginació".
El cost estimat del projecte a Orlando és d'uns 400 milions de dòlars, va dir una font familiaritzada amb el tema. La construcció portaria uns cinc anys.
Els plans estan en els primers passos i els executius van donar pocs detalls sobre com Disney pensa recrear el món de fantasia de Avatar i les criatures que l'habiten. La secció basada en la pel.lícula s'ubicarà al parc Animal Kingdom.
Bob Iger, president executiu de Disney, va dir que la companyia planejava portar a Avatar a altres llocs més enllà del parc de Florida. "Creiem que podem atraure l'interès global sobre aquesta propietat", va afirmar.
Avatar recaptar gairebé 3.000 milions de dòlars a tot el món i va desencadenar el renaixement dels rodatges en 3D. Xifres que justifiquen de sobres les seqüeles en què ja treballa el mateix James Cameron. La primera d'aquestes noves dues entregues, que es rodaran com si fossin una sola, arribarà a les sales de cinema en el Nadal de 2014.