El F8, la conferència anual de Facebook, ha arribat a la quarta edició en un ambient festiu i desenfadat. Andy Samberg va obrir el foc amb una imitació de Mark Zuckerberg. Després va arribar el real per ensenyar tot el que es cou a Facebook.
Compartir, compartir i compartir, aquesta és la clau del servei, en qualsevol moment i lloc. "Ara, moltes persones veuen les xarxes socials com una eina per estar connectat cada dia" va dir el conseller delegat, vestit amb les seves clàssiques sabatilles, texans i samarreta.
Facebook, amb 800 milions d'usuaris, 500 d'ells es connecten al mateix temps en algun moment del dia, pretén que a partir d'ara un no passi l'estona si no la seva vida sencera a la xarxa social. I a més, podrà veure-la una i una altra en el timeline, que en espanyol es dirà "Cronologia". Aquesta funcionalitat engloba el perfil, les aplicacions i les "noves forma d'expressar qui ets" en una sola pàgina cronològica de cada usuari.
L'internauta, a més, entrarà a la xarxa social i allí trobarà el gran basar de continguts. De Spotify a Rhapsody, de Netflix a Hulu. Un espai on trobarà de tot: música, lícules, diaris, llibres, moda, cuina i, òbviament als seus amics, amb qui podrà compartir els continguts i dels que sabrà què està veient o escoltant a cada moment. Sense oblidar els jocs, les aplicacions més usades en Facebook i que seguiran "millorant", en paraules del seu fundador.
A Zuckerberg el van acompanyar a l'escenari els consellers delegats de Spotify, Daniel Ek i de Netflix, Reed Hastings, entre altres. Ek, per exemple, va assegurar que "estem aquí perquè estimem la música. Els que estem a Facebook escoltem més cançons i també estem disposats a pagar per elles, perquè compartir la música ens convida a fer-ho". Facebook ha renovat la seva plataforma de desenvolupament d'aplicacions (API) Open Graph. A través d'ella, les empreses crearan la seva pròpia oferta de continguts que mostraran i podran consumir-se en l'aparador de Facebook.
Es tracta d'una plataforma d'aplicacions sense exclusives. En el terreny dels films, per exemple, Facebook no només es va mostrar obert a Netflix sinó a Hulu, IMDB, DirecTV, DailyMotion, Ina, Flixster, Blockbuster, Cinemur ... i qui vingui. Aquesta mateixa oferta s'obre a llibres i diaris. Els internautes de la xarxa poden compartir amb els seus amics el que estan llegint. Entre els mitjans destaquen Yahoo! News i Washington Post que s'estrenaran en qüestió de setmanes.
En un altre terreny de novetats, Facebook ampliarà l'ús del botó "m'agrada" i introduirà la possibilitat d'utilitzar determinats verbs perquè l'internauta pugui explicar què li agrada menjar, llegir, veure, escoltar, etc. Zuckerberg ho va argumentar: "Llegim molts més llibres dels que ens agraden, així que podrem explicar-ho". D'alguna manera, sembla que Facebook acabarà per servir per replicar cada acció de la vida real en pantalla.
Seguir