'Switched at Birth': la sèrie de l'estiu als Estats Units

Personalment els embolics d'aquestes dues famílies ens han tingut enganxat al llarg dels deu capítols, cada setmana apareixia un nou problema o secret per revelar, envoltats per una línia narrativa correcta.

A la primera temporada hem pogut anar coneixent a les protagonistes del drama, Bay i Daphne, que encara que no tingui res a veure una amb l'altra, totes dues van ser intercanviades en néixer i s'han criat amb una família que no és la seva. Diversos esdeveniments uneixen a les dues joves, ja que no només tenen en comú aquest dràstic canvi, tant Daphne com Bay tenen la facilitat d'enamorar d'aquest noi, i no en una sola ocasió, sinó per partida doble, o triple.
En els episodis finals de la primera tanda l'objectiu d'ambdues és Emmett, un amic de la infància de Daphne, amb el que aquesta sempre ha estat molt unit, però no s'ha adonat de la seva atracció per ell fins ara, just quan Bay el té fitxat. Emmett és un dels personatges més carismàtics i entendridors, i no ho dic pel fet de ser sordmut, sinó per la seva forma de ser, sempre atent amb els del costat, sense mals rotllos i completament a la seva.

Tot el contrari podríem dir del germà de Bay (o de Daphne, és complicat definir), Toby. Els seus problemes no interessen, i tot i estar sempre en segon pla segueix sent massa pes per a un personatge tan avorrit i amb tan poca substància. Almenys en el final de temporada van decidir deixar apartada la seva addicció al joc ia les apostes, no pintava res.
En canvi, els pares de les dues protagonistes ocupen una part important en 'Switched at Birth'. Els enfrontaments entre les dues famílies no cessen, i és probable que mai arribin a un acord oa ser íntims, però de moment estan aprenent a conviure i es veu que són personatges que evolucionen. Tot i resultar poc creïble el fet que Daphne i la seva mare Regina laran a la casa contigua dels Kennish, penso que ha estat necessari per crear la tensió necessària entre les dues parts.

John Kennish, pare biològic de Daphne, ha estat el que més obstacles ha posat a les seves noves companyes de residència, sobretot en el cas de Regina, a la qual ha volgut controlar en tot moment. Els Kennish són molt conservadors i no accepten la manera com Regina ha educat la seva filla, en un ambient molt més liberal del que a ells els agradaria. Tot i així, Daphne no sembla sentir-se molesta per la reacció dels seus pares biològics i ha donat l'esquena en més d'una ocasió a la mare que la va criar.
Respecte a Bay, la jove rebel busca constantment respostes, i gràcies a això hem descobert que la Regina coneixia tot el pastís des de fa anys, i de la mateixa manera hem pogut saber qui és el pare biològic de Bay, Angelo, interpretat per Gilles Marini ( 'Cinc Germans'). De vegades la jove se sent sola, i no és per menys, ja que des de fora dóna la sensació que les dues famílies lluiten per Daphne, però no ho fan igual per Bay, potser és això el que la va empènyer a buscar el seu veritable pare.
És molt probable que l'any que ve puguem seguir gaudint de 'Switched at Birth', tot i que encara no hi ha res confirmat sobre això. Les trames familiars poden seguir donant molt de joc, tant com la rivalitat entre les dues protagonistes o la basa amb la qual juga la sèrie, la sordesa. El tema està molt ben tractat i no perd realisme quan es comuniquen entre ells mitjançant signes, sobretot quan discuteixen, de vegades no dóna temps ni a llegir els subtítols, però és una sèrie a la que val la pena donar-li una oportunitat, sobretot si t'agraden les sèries teen o els drames familiars.