Telefónica i Vodafone llancen l'Internet mòbil ultraràpid


Els telèfons intel ligents (smartphones) i les tabletes requereixen connexions a Internet igual de ràpides que les fixes. Telefónica i Vodafone ho saben i van a llançar gairebé a l'uníson els primers serveis de LTE (Long Term Evolution), l'anomenada quarta generació de la telefonia mòbil, que permet connexió a Internet a velocitats mitjanes de 30 megabits per segon (Mbps) encara que amb puntes que sobrepassen els 100 megues.

Ambdues companyies realitzaran el seu llançament "precomercial" (després de les proves pilot) per a grans clients, empreses i Administracions Públiques, encara que només per a aparells mòbils amb mòdems USB, ja que encara no hi ha telèfons en el mercat que suportin aquestes velocitats. Telefónica donarà el tret de sortida la setmana que ve a Madrid i Barcelona, i Vodafone ho farà a finals de mes en aquestes dues ciutats ia Màlaga, per 30 grans empreses.

El desplegament de xarxa es farà sobre la banda de 2,6 GHz, disponible després de la subhasta d'espectre que va tenir lloc el passat mes de juliol, encara que l'espectre òptim és el de 800 MHz, tot i que aquesta banda només podrà usar-se a partir de 2014.