Alerta entre els fans de Crepúsculo: Amanecer causa atacs epilèptics

L'escena en qüestió és la del part de Bella (Stewart). Aquesta en la qual Edward (Pattinson) lluita desesperadament-i fins i tot a dentellada neteja-per treure-li de les entranyes aquest híbrid meitat vampir meitat humà que l'està devorant per dins. Una cesària a mossegades que Bill Condon ens mostra des de la perspectiva de la mare ia la qual alguns experts atribueixen diversos capítols d'epilèpsia fotosensible.
Però tot això té una explicació que va més enllà dels gustos d'un espectador o del guió de la pel · lícula. Segons diversos metges, l'escena del part de Bella-que inclou imatges vermelles, blanques i negres que es van intercalant pot produir episodis d'epilèpsia fotosensitiva.

"És com si una llum s'encengués i s'apagués i està enviant aquest senyal al teu cervell cada vegada", va explicar el doctor Michael G. Chez a la CBS. "El problema en aquest cas és que la llum en els cinemes és molt fosca i això pot suposar que la llum es van converteixi en flaixos".

Segons la teoria d'aquest doctor, les imatges del part de Bella serien una cosa així com quan en una discoteca s'utilitzen aquestes llums que apareixen i desapareixen i fan que es vegi tot a càmera lenta. Un efecte anomenat "llum estroboscòpica".