'Amanecer',Es la tercera millor estrena de tots els temps

Amanecer, penúltim lliurament de la popular saga de vampirs adolescents Crepúsculo, va recaptar 72 milions de dòlars als EUA el passat divendres, dia de la seva estrena a tot el món. Es tracta de la tercera millor arrencada de tots els temps. El rècord l'ostenta el capítol final de Harry Potter: Les relíquies de la mort (David Yates), que va acumular 91 milions de dòlars aquest estiu.

La segona i quarta posició d'aquesta llista l'ocupen les dues parts anteriors de la saga vampírica: Luna Nueva (Chris Weitz, 2010, 72,8 milions d'dòlars en el seu primer dia a taquilla) i Eclipse (David Slade, 2009, 68 milions de dòlars).

Amanecer, protagonitzada pels habituals Kristen Stewart i Robert Pattinson i dirigida per Bill Condon (realitzador de Dioses i monstruos i guionista de Chicago), també es va estrenar per la porta gran als cinemes espanyols, on va fregar els tres milions d'euros, convertint-se en el millor estrena de tots els temps superant a Pirates del Carib. El cofre de l'home mort (Gore Verbinski, 2006). Amanecer va superar així la millor arrencada del que va d'any, la cinta espanyola Torrente 4. Lethal crisi, de Santiago Segura, que va recaptar 2,5 milions d'euros el dia de l'estrena.

El fenomen Meyer
La saga Crepúsculo, creada per la novel · lista nord-americana Stephenie Meyer (Connecticut, 1973) el 2005, s'ha convertit en el fenomen editorial més fort dels últims anys, amb més de 70 milions d'exemplars venuts dels seus quatre llibres: Crepúsculo, Luna nueva , Eclipse i Amanecer, la adaptació al cinema es dividirà en dues parts.

Les pel · lícules Crepúsculo (Catherine Hardwicke, 2008), Luna nueva i Eclipse han recaptat 2.000 milions de dòlars a nivell mundial. Diners al qual caldrà sumar ara el que recaptin les dues parts de Amanecer, que haurien de posar el punt final a la saga. O no.