Iguazú i Amazones: dues de les noves 7 meravelles del món


Les fascinants cascades de l'Iguaçú a Argentina i Brasil, i el riu Amazones estan entre les noves set noves meravelles naturals del món. Ambdues estrelles de la naturalesa llatinoamericana s'han consagrat com dos dels guanyadors provisionals després del primer recompte de vots, ja que falten per comptabilitzar els missatges per telefonia digital i podria produir-se algun canvi.

Els resultats definitius seran anunciats, com s'indica a la seva pàgina new7wonders.com, a principis de 2012 en la cerimònia oficial d'inauguració.

Les cascades de l'Iguaçú es troben a la província de Missions, Argentina, i en l'estat de Paraná, al Brasil. Estan compostes per 275 salts i s'arrossega a 13,8 km en línia recta. El salt més alt es diu la Gola del Diable i té 80 metres d'altura.

La Selva Amazònica és el bosc tropical més gran del món, amb 6 milions de quilòmetres quadrats repartits entre vuit països: Brasil i Perú, que posseeixen la major part de l'Amazònia, el segueixen Colòmbia, Bolívia, Equador, Guyana, Veneçuela, Surinam i la Guaiana Francesa.

Les altres cinc meravelles de la natura són: la Badia de Halong, al Vietnam, la Illa Jeju, a Corea del Sud, la Illa Komodo, a Indonèsia, el riu subterrani de Port Princesa, a Filipines, i la Muntanya de la Mesa, a Sud-àfrica. En total en el concurs participen 440 atractius de 220 països.