Les noves tecnologies permeten als estudis d'arquitectura crear autèntiques obres d'art arquitectòniques.

Inspirats per la pel · lícula The Tree Lover, del director Jonas Selberg, l'empresa sueca Treehotel va iniciar fa algun temps un projecte que pot canviar el futur de l'arquitectura. El Mirrorcube - "Cub de mirall", 277.000 € - és ni més ni menys que un cubicle construït amb els més moderns materials-i els més clàssics, com la fusta-per aconseguir així un efecte únic. En un entorn totalment natural s'emplacen aquests cubs habitables que destaquen per estar recoberts d'un vidre especial fabricat amb l'última tecnologia que permet aïllar del soroll i la climatologia l'interior de l'habitacle. Es tracta d'un material tipus 'mirall' tot l'entorn es reflecteix en la superfície de l'estada, de manera que no produeix cap impacte paisatgístic.
Complexes fórmules matemàtiques realitzades amb súper ordinadors han possibilitat l'ús de cables d'acer que subjecten cada un d'aquests futuristes cubs per així poder aguantar sense problemes qualsevol inclemència climatològica.
A l'interior trobem acomodament per dos habitants en una superfície que se situa diversos metres per sobre del sòl. Una enorme llit per a dues persones presideix un còmode i diàfan dormitori amb una finestra que ens permet veure l'entorn mentre ens relaxem. El bany, amb dutxa, queda amagat just darrere d'una petita paret que incorpora un minúscul armari. A més, tenim un còmode hall de lectura amb uns lluminosos finestrals que ens posen en contacte amb la més bella natura. A la part superior trobem una còmoda terrassa amb solàrium a la qual s'accedeix a través d'una escala interior amovible.
Un cop més, la més avançada tecnologia s'ha posat al servei de la natura i, en aquest cas, també de l'arquitectura i la construcció. Nous materials i noves formes de construcció per a un futur més bell i sostenible.