El telescopi espacial Kepler troba un planeta que podria tenir aigua líquida

L'observatori espacial Kepler va trobar en el sistema planetari Kepler-22, a 600 anys llum, el primer planeta situat en l'anomenada "zona habitable", una àrea en la qual, per la seva distància al seu sol, pot haver aigua líquida, segons va anunciar aquest dilluns la NASA en una roda de premsa.

Els científics del Centre d'Investigació Ames de la NASA van anunciar a més que Kepler ha identificat 1.000 nous "candidats" a planeta, deu dels quals tenen una mida similar al de la Terra i orbiten a la zona habitable de l'estrella del seu sistema solar, és a dir, ni massa prop ni massa lluny d'una estrella.

El planeta, Kepler-22b, és el més petit trobat per la sonda espacial orbitant a la "zona habitable"-aquella on les temperatures permeten la vida-d'una estrella similar a la de la Terra.

55 planetes són encara més grans que Júpiter, el més gran del nostre sistema solar És més gran que la Terra i encara no s'ha determinat si és rocós, gasós o líquid, però, segons va dir la subdirectora de l'equip científic del Centre Ames, Natalie Batalha, "estem cada vegada més a prop de trobar un planeta semblant a la Terra". El Kepler ja havia donat pistes anteriorment de l'existència de planetes d'una mida semblant al del nostre orbitant en "zones habitables" però aquesta és la primera que vegada que es constata.efe