La temporada d'esquí 2011-12 es retarda per falta de neu

La temporada d'esquí espanyola no acaba d'arrencar, ja que només quatre estacions podran obrir les seves pistes aquest cap de setmana, en què comencen els ponts de la Constitució i de la Immaculada, festivitats claus per al sector.

Segons el comunicat de neu de l'Associació Turística d'Estacions d'Esquí i Muntanya (Atudem), entre les que obren la major oferta de neu és la de Sierra Nevada (Granada), que té disponibles 41 dels seus 105 quilòmetres de pistes, amb un gruix màxim d'un metre. Les altres que permetran l'esquí aquest cap de setmana són Cerler (Osca), amb 7 dels seus 78 quilòmetres oberts i 60 centímetres de gruix; La Covatilla (Salamanca), amb 2 dels seus 27 quilòmetres i 90 centímetres, i Núria (Girona) , amb 600 metres dels seus 7,6 quilòmetres i 15 centímetres.

Les altes temperatures que ha registrat la península durant el mes de novembre han frustrat les intencions d'inaugurar la temporada de 22 estacions que pretenien fer-ho aquest cap de setmana. D'aquestes, només cinc fixen la seva obertura durant la setmana. Es tracta de Formigal (Osca), Port Ainé, Espot i Boí Taüll (Lleida), que pretenen fer-ho el dimarts 6, i La Pinilla (Segòvia), dijous 8.

Entre la resta, Tavascan (Lleida) ha traslladat la seva previsió d'obertura al 26 de desembre, mentre la gran majoria d'estacions segueix sense fixar la seva obertura a l'espera de les nevades.