Descobreixen un 'món perdut' a l'Antàrtida

Una sèrie d'espècies desconegudes per la ciència han estat descobertes al fons marí a prop de l'Antàrtida, en l'ambient càlid i fosc que envolta les xemeneies hidrotermals. Els descobriments, realitzats per equips d'investigadors dirigits per la Universitat d'Oxford, la Universitat de Southampton i el Servei Antàrtic Britànic, inclouen noves espècies de cranc yeti, estrella de mar, percebes, anèmona de mar i pop. L'equip ha publicat les seves troballes a la revista 'PLoS Biology'.

Per primera vegada, els investigadors han utilitzat un vehicle d'operació remota (ROV, per les seves sigles en anglès) per explorar l'East Scotia Ridge, en les profunditats de l'oceà Austral, on els respiradors hidrotermals (amb punts que arriben fins als 382 graus Celsius ) creen un ambient únic que no té llum solar, però és ric en certes substàncies químiques.

"Les fonts hidrotermals són la llar d'animals que no es troben en cap altra part del planeta, els quals obtenen la seva energia no del Sol, sinó de substàncies químiques com el sulfur d'hidrogen", explica el professor Alex Rogers, del Departament de Zoologia de la Universitat d'Oxford, que va dirigir la investigació.

Els aspectes més destacats de les immersions del ROV inclouen imatges que mostren enormes colònies d'una nova espècie de cranc ieti, agrupades al voltant de les xemeneies de ventilació, en altres parts, el ROV va captar imatges d'una nova espècie depredadora d'estrella de mar-que amb els seus set braços s'arrossega pels camps de percebes, i també un pop pàl · lid no identificat, a gairebé 2.400 metres de profunditat.
Més a EP