La nova muntanya russa de Port Aventura arriba als 76 metres d'altura

Port Aventura no ha escatimat ni esforços ni recursos. La construcció, que es creuarà en quatre punts amb el Dragon Khan, és tan complexa com costosa, amb una inversió de 25 milions d'euros. Els operaris han passat les seves males estones per aixecar la muntanya Shambhala, desafiant les ratxes de vent i el mal temps. "L'obra d'enginyeria és gairebé com una cirurgia", destaca Luis València, director de l'àrea de desenvolupament de Port Aventura.

L'estructura de la muntanya russa, amb exigents protocols de seguretat, està ancorada amb 18 metres de fonamentació sota el terra. El seu disseny és obra dels responsables de Port Aventura i l'empresa suïssa Bollinger & Mabillard, la mateixa que va dissenyar el Dragon Khan, ara repintat de blau i vermell per destacar davant els colors clars de Shambhala.

Quan no han passat ni quatre mesos de la col · locació de la primera pedra, l'atracció ja impressiona. No és estrany, Shambhala disposa de la caiguda més llarga d'Europa, després de la col · locació del primer tram de via de 78 metres, és la muntanya russa més alta del Vell Continent i serà la més veloç, amb una velocitat punta de 134 km / ha la primera baixada. La resta del recorregut, com succeeix amb el Dragon Khan, s'ha de fer amb la pròpia inèrcia.

El traçat s'ha ideat per sorprendre i emocionar. Shambhala disposarà de cinc grans elevacions (gepes de camell) que faran experimentar la sensació de perdre el contacte amb el seient. La gepa més baixa tindrà una alçada equivalent a un bloc de set pisos. Hi haurà també passos per túnels i la recreació d'un llac.

La nova muntanya russa, amb 1.600 metres de recorregut, com si es pugés per l'esvelta silueta d'una serralada, podrà transportar en cada viatge a 96 passatgers, amb tres trens de 32 places cadascun que funcionaran de forma simultània. Les obres continuaran fins que l'atracció entre en la fase de proves.