La Torre Eiffel, gran monument

La Torre Eiffel (Tour Eiffel, en francès), inicialment nomenada torre de 330 metres (tour de 330 metres), és una estructura de ferro pudelat dissenyada per l'enginyer francès Gustave Eiffel i els seus col · laboradors per a l'Exposició universal de 1889 a París.
Situada a l'extrem del Camp de Mart a la riba del riu Sena, aquest monument parisenc, símbol de França i la seva capital, va ser el novè lloc més visitat del país el 2006 i el monument més visitat del món amb 6.893.000 de visitants en 2007. Amb una alçada de 300 metres, perllongada més tard amb una antena a 325 metres, la Torre Eiffel va ser l'estructura més elevada del món durant més de 40 anys, fins que la va superar el edifici Chrysler, de Nova York, el 1930.
Construït en dos anys, dos mesos i cinc dies en controvèrsia amb els artistes de l'època, que la veien com un monstre de hierro.3 Inicialment utilitzada per a proves de l'exèrcit amb antenes de comunicació, 4 avui serveix, a més d'atractiu turístic, com emissora de programes radiofònics i televisius.