6 simples raons per les quals les empreses han d'apostar per les xarxes socials

El principal problema que tenen els petits negocis a l'hora de publicitar-se, especialment a Internet, és el temps. Cal comunicar de manera efectiva i analitzar els resultats d'aquesta inversió de temps, tenir temps per reaccionar i crear estratègies sobre això, tenir la possibilitat d'aprendre i esforçar-se a millorar.

No obstant això, són cada vegada més les empreses que creuen fermament en el fet que usar els mitjans i xarxes socials ajuda i molt a que els seus negocis puguin créixer i assolir noves metes. Raó suficient per invertir una mica de temps i dedicació en aquests mitjans.

Encara que per a cada tipus de negoci o empresa la manera d'aprofitar les xarxes socials o el tipus d'accions a desenvolupar poden variar en funció dels seus objectius i prioritats, hi ha algunes raons simples per les quals les empreses haurien d'apostar per les xarxes socials.

Els teus competidors les usen: Si els nostres competidors són a les xarxes socials, nosaltres també hem d'estar o estarem desaprofitant oportunitats en favor de la nostra pròpia competència. És recomanable no centrar exclusivament en el nostre negoci, sinó també en aquestes empreses, fent un seguiment de les mateixes per conèixer els seus moviments, nous productes, estratègies i de quina manera podem reaccionar per seguir sent competitius i diferenciar-nos.

És fàcil, de debò!: Crear una pàgina d'empresa en Facebook o un compte a Twitter comporta tot just uns minuts, així com demanar als teus clients habituals que ho facin o tinguin la possibilitat de trobar-nos en les xarxes socials. No parlem d'avançades i complexes estratègies de social media, comencem per l'essencial i el principi. La presència és fonamental sense oblidar que el passar a l'acció, interactuar i participar de manera activa també és important.

Arribar a nous clients: El treball de carrer o estratègies comercials per captar nous clients, pot resultar una tasca costosa i complicada per a moltes petites empreses a la vida real. A internet i especialment en les xarxes socials, no només tindrem l'oportunitat de fidelitzar els nostres clients habituals sinó que a més podrem arribar a altres centenars de clients potencials.

Complementant el negoci fora de línia. Internet i les xarxes socials no tenen per què acabar o reemplaçar nostre negoci real. Poden ser els millors aliats per augmentar les nostres expectatives i fins i tot expandir les fronteres del nostre negoci.

Major proximitat i confiança. Els clients no dormen en el nostre negoci. Només van a el quan tenen una veritable necessitat o realitzen les seves compres, però a través de les xarxes socials, la nostra relació es pot veure ampliada de manera que se sentiran més propers al nostre negoci. Utilitzar aquests canals per oferir tot tipus d'informació, suport o ajuda pot repercutir de manera beneficiosa en molts aspectes de la nostra empresa.

Útil per a les nostres promocions. És important no concebre el nostre espai a les xarxes socials com un tauler d'anuncis per a les empreses. No obstant això, això no implica que la publicitat aquest prohibida si sabem fer-ho de forma subtil i intel · ligent a través de recursos, ofertes i promocions que aportin algun valor afegit als nostres seguidors, consumidors i potencials clients.

Dit això, esmentar que encara que per a moltes petites i mitjanes empreses, les xarxes socials puguin semblar una bèstia difícil de dominar, és important afrontar el repte sense por a provar i experimentar. A poc a poc anirem descobrint la seva veritable potencial comprovant seus grans avantatges i beneficis, així com les formes d'aprofitar-les depenent de cada tipus de negoci.