Científics espanyols localitzen un gen que protegeix contra el càncer

Podria ser la píndola miracle amb la que en uns anys s'aconseguiria prevenir tumors, allargar la vida i frenar l'obesitat. Sobre ella treballen científics espanyols del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques que s'han basat en el compost químic d'un gen que protegeix contra el càncer.

Els primers assajos s'han realitzat amb ratolins i han estat un èxit, els animals als quals se'ls ha subministrat el tractament més de ser més resistents al càncer, van viure més temps i la gran sorpresa va ser que eren més prims tot i menjar més .

"És una via de tractaments contra l'obesitat, vam veure que estaven més prims i estudiem el seu metabolisme" En l'estudi s'ha observat que els ratolins sotmesos al tractament tenien major quantitat de greix marró, comunament coneguda com greix bo, que crema l'emmagatzemada.

"També estaven protegits de danys derivats de l'obesitat com la diabetis" explica el científic Manuel Serrano líder del grup d'investigadors espanyols que ha realitzat el descobriment.

Fins al moment no s'han detectat efectes secundaris en els animals tractats, i tot i que cal seguir provant podríem estar davant la solució a part dels mals del segle 21.