James Cameron: el lloc més profund de l'oceà és com "un món alienígena"

Aquest dilluns, Cameron aconseguia un rècord, baixar fins al punt més profund de la Terra, a 11.000 metres de profunditat, situat en l'Oceà Pacífic al sud-oest de Guam. Per dur a terme aquesta gesta, el director va tenir al seu servei un minisubmarí d'última tecnologia, des del qual va poder recollir mostres per a la investigació de la biologia marina, geologia i geofísica i també per fer fotografies fixes i seqüències de vídeo de la fossa.

Després d'aquesta experiència, Cameron ha assegurat que la Fossa de les Mariannes és com "la Lluna" i ha assegurat que Neil Armstrong va haver de sentir alguna cosa així en trepitjar el satèl · lit. "És molt llunar, un indret desert i aïllat", ha assenyalat el director, que ha afegit que es va sentir "aïllat de la resta de la humanitat". "Em vaig sentir com en un sol dia hagués viatjat a un altre planeta i tornat", ha apuntat.

Sobre el que allà va poder veure, Cameron ha indicat que els animals que hi viuen "estan adaptats a la pressió extrema que existeix en aquestes profunditats" i també "a la foscor total", per això "en la seva majoria són blanques o sense pigmentació ". A més, ha assenyalat que algunes "ni tan sols tenen ulls".