Aprèn a preparar el millor cafè

Si ets dels que gaudeixen una bona tassa de cafè, llavors saps que aquesta beguda calenta acompanya bé qualsevol activitat. Ja sigui que estiguis navegant a Internet, llegint un llibre o treballant, sempre és un bon moment per prendre cafè. És per això que vam decidir fer una guia sobre la millor manera de fer un cafè, seguint uns passos simples i utilitzant grans de cafè, un molinet i una premsa francesa, també coneguda com cafetera de pistó.
Probablement et estiguis preguntant, què fa una guia per fer cafè en un lloc dedicat a la tecnologia. Doncs és simple: no hi ha res millor que seure a l'ordinador amb una deliciosa tassa de bon cafè. I el nostre objectiu és que tu aconsegueixis aquesta mateixa experiència de la manera més simple i econòmica possible, ja sigui per treballar o simplement navegar per Internet. Perquè mentre que fer cafè amb grans ja mòlts en una cafetera de filtre està bé, pots treure molt millor sabor d'una manera més veloç i sense gastar molts més diners. Està més que clar que aquesta nota apunta als que busquen invertir una mica més, a favor d'un molt millor cafè.

D'aquesta manera, a continuació explicarem com fer una excel · lent tassa de cafè utilitzant cafè en grans, un molinet elèctric i una premsa francesa. Després també explicarem com fer llet amb escuma en la mateixa premsa francesa, en cas que prenguis el teu amb llet. El millor d'aquest mètode, és que encara que no tinguis les eines necessàries, com el molinet o la premsa francesa, poden aconseguir per un preu molt econòmic en qualsevol botiga del món.

Introducció al Cafè
Ara bé, si comencem des del principi, hem de dir que el cafè en general s'aconsegueix de dues plantes diferents: Robusta i aràbica. Mentre que la primera té un sabor més amarg i major nivell de cafeïna, la aràbica té un sabor més lleuger i menys cafeïna. És per això que, en general, la Robusta s'utilitza per al cafè envasat. Aquesta informació és important més que res perquè quan estiguis per comprar els grans, saber amb quina planta es va fer t'ajudarà a saber com serà el resultat final.

Grans de Cafè
La raó per la qual s'usen grans de cafè sense moldre, és perquè al moment que es molen comencen a perdre el sabor i l'aroma, de manera que aquella bossa que tens desada al rebost està descomponent cada vegada més ràpid. El més recomanable és comprar una bona barreja de grans de cafè, guardar-los en un recipient tancat on no estiguin en contacte amb la llum o l'aire i, si es vol accelerar el procés, tenir ja mòlt allò que s'usarà en la setmana, guardant la resta en un lloc fosc i fresc. Ara bé, què cafè comprar? Això és una cosa que caldrà provar per un mateix, perquè cada país té el seu. La nostra recomanació són grans separats i no alguna marca popular de cafè envasat en grans.

Mòlt dels grans
A l'hora de moldre grans de cafè es necessita un molinet, que pot ser manual o elèctric. Alguns creuen que el manual és més adequat perquè et permet tenir millor control sobre la mida dels grans, però en la meva experiència, tots dos funcionen igual de bé. És molt important aconseguir que els grans siguin grans i uniformes, ja que si són molt petits poden lliurar menys sabor i filtrar-se a l'hora de pressionar l'èmbol de la premsa francesa.


Temperatura de l'aigua
La millor temperatura de l'aigua per fer cafè és entre 90 graus i 96 graus centígrads, és a dir just abans del punt d'ebullició. Però si no tens manera mesurar la temperatura, que és el més probable, el millor que pots fer és bullir i després deixar-la estar per 10 o 15 segons, perquè la temperatura disminueixi fins al nivell desitjat. També es recomana mullar amb aigua tèbia la premsa francesa, ja que deixar caure aigua gairebé bullint en un recipient de vidre o vidre no és el més recomanable.

La Premsa Francesa
Per què utilitzar una premsa francesa per fer cafè? Com sempre, tot es tracta de gustos, però la premsa francesa és l'opció més econòmica que alhora pot fer el millor cafè. En general s'utilitza una cafetera tradicional amb filtres, però els filtres mateixos li treuen als grans moltes de les propietats que li brinden el sabor. A més, generalment tracta amb temperatures més baixes de les recomanades per fer un bon cafè. I ni parlar de la diferència de preu, ja que pots aconseguir una premsa francesa per molt menys del que pagues per una cafetera tradicional de bona qualitat.

Preparació
Parlar sobre quantitats per aigua és molt relatiu, perquè depèn de com li agradi el cafè a cada un i el tipus de cafè que s'utilitzi. La millor manera de saber és provar i veure com surt la primera vegada, per després perfeccionar la tècnica. L'ideal serien quatre cullerades de cafè cada 220 centímetres cúbics d'aigua. Però com vam dir, comença aquí i experimenta amb les mesures per obtenir el cafè que millor li agradi al teu paladar. Primer col · loca el cafè a la premsa, després aboca l'aigua i remena per uns segons amb una cullera no metàl · lica. Ara que tens tots els elements en el seu lloc, posa-la tapa, submergeix la premsa mig centímetre sobre el cafè i, deixa-ho estar, perquè ve la part més important.

Maceració
Aquest és el pas més simple i més important de fer un bon cafè amb premsa francesa. El que has de fer és deixar-ho estar per 4 minuts de rellotge, perquè l'aigua alliberi el sabor dels grans de cafè. Tingues en compte que com més temps el deixis, més forta sortirà el cafè, de manera que si en general el prens lleuger, potser hauries d'esperar entre tres minuts i tres i mig. Quan el temps hagi passat, baixa el èmbol de manera ferma i sense torçades, ja que podria deixar passar algun dels grans de cafè.

Llet amb escuma
El pas final és només per als que vulguin prendre el seu cafè amb llet i escuma. I l'única manera d'aconseguir una escuma consistent és amb llet bullint. Primer has de passar el que va sobrar de cafè en un termo i netejar la premsa francesa. Després, omple una tassa de llet i bull-, tractant de no cremar-te en el procés. Tot seguit, s'aboca el contingut en la premsa francesa neta. És important no omplir-la ja que amb l'escuma el nivell de líquid augmentarà considerablement. Quan la llet estigui dins i fumejant, només col · loca l'èmbol i puja i baixa'l fins a aconseguir escuma. El millor és pujar l'èmbol sobre la superfície de la llet per obtenir la millor escuma. Entre 10 i 15 repeticions hauria de ser suficient.

Com vam dir diverses vegades al llarg de la nota, la millor manera de treure un cafè deliciós és experimentant amb els diferents tipus i mides de grans i quantitats de cafè i aigua, però aquesta és una guia per tenir en clar la idea bàsica de com treure el millor dels grans de cafè i la premsa francesa, una eina perfecta per fer entre una i tres tasses de cafè en menys de 10 minuts. La nostra recomanació final seria que després de perfeccionar la tècnica, compris els grans de cafè més exòtics que vegis, perquè podràs treure els millors sabors de cada un.